current views are: 5

29 Ιουλίου 2015
Δημοσίευση11:17

Κρούγκμαν: Θα ήταν σοκ αν δεν υπήρχε «plan B»

Την ανάγκη να υπάρχουν σχέδια έκτακτης ανάγκης υπερασπίζεται ο Πολ Κρούγκμαν, σχολιάζοντας όσα συμβαίνουν στην Ελλάδα με το περιβόητο «plan B» του Γιάνη Βαρουφάκη.

Δημοσίευση 11:17’
αρθρο-newpost

Την ανάγκη να υπάρχουν σχέδια έκτακτης ανάγκης υπερασπίζεται ο Πολ Κρούγκμαν, σχολιάζοντας όσα συμβαίνουν στην Ελλάδα με το περιβόητο «plan B» του Γιάνη Βαρουφάκη.

Την ανάγκη να υπάρχουν σχέδια έκτακτης ανάγκης υπερασπίζεται ο Πολ Κρούγκμαν, σχολιάζοντας όσα συμβαίνουν στην Ελλάδα με το περιβόητο «plan B» του Γιάνη Βαρουφάκη.

«Κάποιοι είναι προφανώς σοκαρισμένοι, πραγματικά σοκαρισμένοι που μαθαίνουν ότι η Ελλάδα είχε σχέδια να θεσπίσει ένα παράλληλο νόμισμα, εάν αυτό ήταν απαραίτητο», έγραψε ο νομπελίστας οικονομολόγος τη Δευτέρα στους New York Times.  

«Πρέπει εδώ να πω: θα ήταν σοκαριστικό, αν δεν υπήρχαν σχέδια έκτακτης ανάγκης. Το να προετοιμάζεται κανείς για κάτι που ξέρει ότι μπορεί να συμβεί δεν αποδεικνύει ότι θέλει και να συμβεί», τόνισε ο κ. Κρούγκμαν και πρόσθεσε:

Κάποια μέρα, ίσως, θα ξέρουμε τι είδους σχέδια έκτακτης ανάγκης οι Ηνωμένες Πολιτείες είχαν όλα αυτά τα χρόνια. Σχεδιάζουν π.χ. να εισβάλουν στον Καναδά; Πιθανώς. Σχεδιάζουν να κηρύξουν στρατιωτικό νόμο στην περίπτωση εξέγερσης λευκών ρατσιστών; Ίσως.

«Το ερώτημα είναι τώρα αν ο Τσίπρας είχε δίκιο να αποφασίσει τη μη εφαρμογή αυτού του σχεδίου όταν βρέθηκε κατά πρόσωπο με κάτι που ισοδυναμεί με εκβιασμό από μέρους των πιστωτών. Νομίζω ότι έκανελάθος, αλλά ήταν στ’ αλήθεια μια τεράστια ευθύνη – και μπορεί ποτέ να μη μάθουμε ποιος είχε δίκιο», επισημαίνει ο οικονομολόγος.


σχετικα αρθρα