current views are: 4

29 Ιουλίου 2015
Δημοσίευση15:51

Η Μπέτυ Μπαζιάνα βάζει «φωτιά» στα γαλλικά ΜΜΕ

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον δείχνουν το τελευταίο διάστημα τα γαλλικά μέσα ενημέρωσης για τη σύντροφο του Αλέξη Τσίπρα, Μπέτυ Μπαζιάνα.

Δημοσίευση 15:51’
αρθρο-newpost

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον δείχνουν το τελευταίο διάστημα τα γαλλικά μέσα ενημέρωσης για τη σύντροφο του Αλέξη Τσίπρα, Μπέτυ Μπαζιάνα.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον δείχνουν το τελευταίο διάστημα τα γαλλικά μέσα ενημέρωσης για τη σύντροφο του Αλέξη Τσίπρα, Μπέτυ Μπαζιάνα.

Μετά το αφιέρωμα του Paris Match στην Πρώτη Κυρία της Ελλάδας, σειρά πήραν και άλλα γαλλικά lifestyle περιοδικά και ιστοσελίδες.

Έτσι, δημοφιλή περιοδικά, όπως το Gala και VSD αφιέρωσαν ολόκληρα άρθρα στην προσωπικότητα της Μπέτυς Μπαζιάνα, στην επιρροή της στον έλληνα πρωθυπουργό, αλλά και τη διακριτική παρουσία της στο πλευρό του.

Με τον τίτλο «Μπέτυ, η γυναίκα πίσω από τον Τσίπρα», μεταξύ άλλων, το περιοδικό Gala αναφέρει: 

Μέσα στην πολιτική δίνη, ο Αλέξης Τσίπρας χρειάζεται περισσότερο από ποτέ τη στήριξη της συντρόφου του, Μπέττυς, όπως την αποκαλούν. Αλλά για αυτήν την υπέρ αριστερή ακτιβίστρια, οι επιλογές του συζύγου της είναι δύσκολο να γίνουν αποδεκτές. Δεν είναι από εκείνες τις Πρώτες κυρίες που αγαπούν τα φώτα. Η Περιστέρα «Μπέτυ» Μπαζιάνα προτιμάει να αγωνίζεται με τους ανθρώπους , τον λαό, παρά να αγωνίζεται για το χρυσό Προεδρικό Μέγαρο. Η σύντροφος του Αλέξη Τσίπρα υποστηρίζει τον σύντροφό της όσο της το επιτρέπουν οι δικές της απόψεις, μένοντας πάντα στη σκιά.

Το άρθρο στο μεγαλύτερο μέρος του δανείζεται τις πληροφορίες που δημοσίευσε το Paris Match, σχετικά με την προσωπικότητα της Πρώτης Κυρίας της Ελλάδας, των συνηθειών καθώς και των στοιχειών για τη ζωή της με τον Αλέξη Τσίπρα.

Το περιοδικό VSD, που αναδημοσιεύει κομμάτι του άρθρου του εντύπου που κυκλοφορεί κάθε Πέμπτη στη Γαλλία δημοσιεύει άρθρο με τίτλο «Αλέξης Τσίπρας: Η κρυφή ζωή του με τη Μπέτυ».

«Ενώ η Ελλάδα βρίσκεται στα πρόθυρα του χάους, ο πρωθυπουργός μπορεί πάντα να υπολογίζει στην σύντροφό του για να μείνει επικεντρωμένος και σταθερός στην πορεία του. Είναι ένα ζευγάρι που γοητεύει τον ελληνικό λαό», σημειώνει το δημοσίευμα και συνεχίζει: 

Ο Αλέξης Τσίπρας κλονίζεται. Ο έλληνας Πρωθυπουργός κέρδισε την αναμέτρηση του με την Τρόικα με τη νίκη του «όχι» στο δημοψήφισμα στις 5 Ιουλίου, αλλά δέκα ημέρες αργότερα, χάρη στις ψήφους της αντιπολίτευσης, ψηφίστηκαν τα επώδυνα νέα μέτρα λιτότητας στο Κοινοβούλιο, ένα ευρωπαϊκό σχέδιο στο οποίο δεν πιστεύει, αλλά ο ίδιος το παρουσιάζει ως “τη μόνη λύση για να αποφευχθεί η καταστροφή”.

«Η Περιστέρα (που σημαίνει περιστέρι) Μπαζιάνα και τη φωνάζουν Μπέτυ, είναι αυτή που ξύπνησε την πολιτική συνείδηση του Αλέξη Τσίπρα. Η αγαπημένη των σχολικών χρόνων, η παντοτινή σύντροφός του, η γυναίκα από μία μεσαία οικογένεια της Θεσσαλίας που είναι πάντα αφοσιωμένη σε αυτόν. Κάνουν διακοπές στην Αίγινα ή σε ένα κανονικό ξενοδοχείο της Κρήτης και αγαπούν να μαγειρεύουν στο σπίτι τους για τους φίλους τους», επισημαίνει το VSD για τη Μπέτυ Μπαζιάνα.

Ντ. Μ.


σχετικα αρθρα