ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τι προτείνει ο Μεϊμαράκης στον Τσίπρα σε περίπτωση ρήξης στον ΣΥΡΙΖΑ

Δημοσίευση 30 Ιουλίου 2015, 07:43 / Ανανεώθηκε 30 Ιουλίου 2015, 07:43
Τι προτείνει ο Μεϊμαράκης στον Τσίπρα σε περίπτωση ρήξης στον ΣΥΡΙΖΑ
Facebook Twitter Whatsapp

Έτοιμος για όλες τις εξελίξεις και για να αντιμετωπίσει αποτελεσματικά όλα τα ενδεχόμενα, θέλει να είναι ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης. 

Γράφει ο Πάνος Ρασσιάς

Έτοιμος για όλες τις εξελίξεις και για να αντιμετωπίσει αποτελεσματικά όλα τα ενδεχόμενα, θέλει να είναι ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης, καθώς το πολιτικό σκηνικό αλλάζει ραγδαία, ενώ η ελληνική οικονομία βρίσκεται πάνω σε κινούμενη άμμο. Η ανησυχία στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης είναι έντονη, καθώς δεν έχει κλείσει τίποτε για τους επόμενους μήνες σε σχέση με τη χρηματοδότηση της χώρας και την επιστροφή στην ομαλότητα.

Η χθεσινή συνάντηση με τον Γιάννη Στουρνάρα, μάλλον επιβεβαίωσε τους προβληματισμούς του προέδρου της ΝΔ, ο οποίος εμφανίζεται έντονα ανήσυχος και για το μέλλον της κυβέρνησης, λόγω των εσωκομματικών του ΣΥΡΙΖΑ. Αρχικά στόχος του κ. Μεϊμαράκη, ήταν να αφήσει τον Αλέξη Τσίπρα, να συνεχίσει μόνος του την κούρσα που ξεκίνησε, καθώς η σημερινή κατάσταση στη χώρα είναι αποτέλεσμα, αποκλειστικά και μόνο των δικών του λανθασμένων επιλογών.

Οι πρόσφατες εξελίξεις όμως στο μείζον κυβερνητικό κόμμα, ιδιαίτερα από όταν επισημοποιήθηκε η ρήξη, οδήγησαν τον αρχηγό της αξιωματικές αντιπολίτευσης σε δεύτερες σκέψεις οι οποίες τα τελευταία εικοσιτετράωρα διατυπώνονται δημόσια με τη φράση «αν δεν καταφέρει ο κ. Τσίπρας να βγάλει άκρη με το κόμμα του, θα πρέπει να αναζητήσει λύση από την παρούσα Βουλή».

Στο πλαίσιο αυτό ο κ. Μεϊμαράκης, αφήνει ανοικτή την πόρτα της συνεννόησης και της συναίνεσης, προκειμένου «να βρεθεί μια λύση από κοινού», όπως έλεγαν στο newpost.gr στενοί συνεργάτες του, οι οποίοι ωστόσο διευκρίνιζαν πως για να προχωρήσει μια τέτοια προσπάθεια θα πρέπει η κυβέρνηση να κλείσει τη συμφωνία μέσα στον Αύγουστο.

«Αν ο ΣΥΡΙΖΑ συνεχίσει να ασχολείται με τα εσωκομματικά του, τότε λύση δεν θα βρεθεί. Αντιθέτως, η ΝΔ ασχολείται πως θα επιστρέψει η χώρα στην κανονικότητα», σημείωναν οι ίδιοι συνεργάτες του προέδρου της ΝΔ, εντάσσοντας σε αυτό το πλαίσιο και τη χθεσινή συνάντηση του κ. Μεϊμαράκη με τον κεντρικό τραπεζίτη της χώρας. «Δεν μπορεί η χώρα να βρίσκεται σε μόνιμη προεκλογική περίοδο», συμπλήρωναν.

Σύμφωνα με πληροφορίες, αν και μπαίνει ο Αύγουστος, ο πρόεδρος της ΝΔ θα συνεχίσει τον κύκλο των επαφών του με ανθρώπους της αγοράς, των επιχειρήσεων και της πραγματικής οικονομίας, καθώς στόχος του είναι να έχει ολοκληρωμένη άποψη για τις συνθήκες και τις ανάγκες στην οικονομία, ώστε το Σεπτέμβριο η ΝΔ να έχει καταρτίσει το εθνικό σχέδιο ανασυγκρότησης και να είναι έτοιμη για κάθε ενδεχόμενο.

Μετά τη συνάντηση με τον κ. Στουρνάρα, ο πρόεδρος της ΝΔ, όταν επέστρεψε στο γραφείο του, συναντήθηκε με εκπροσώπους της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συνοριακών Φυλάκων και των Σωματείων πωλητών Λαϊκών Αγορών.

Εντύπωση πάντως προκάλεσε, ο επιθετικός προσδιορισμός «θεματοφύλακας της σταθερότητας της οικονομίας» που χρησιμοποίησε ο κ. Μεϊμαράκης, για τον κ. Στουρνάρα, εκφράζοντας έτσι τη στήριξή του στον κεντρικό τραπεζίτη, γεγονός που σηματοδοτεί και τη σχέση που θα υπάρχει ανάμεσα στο νέο πρόεδρο της ΝΔ και τον Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος.