current views are: 3

30 Ιουλίου 2015
Δημοσίευση12:53

Μαλαισιανός πρωθυπουργός: Το φτερό πολύ πιθανόν να ανήκει σε Boeing 777

Το τμήμα ενός αεροπλάνου που εντοπίστηκε στην γαλλική νήσο Ρεϊνιόν είναι «πολύ πιθανόν» να ανήκει σε Boeing 777, δήλωσε ο πρωθυπουργός της Μαλαισίας, Νατζίμπ Ραζάκ.

Δημοσίευση 12:53’
αρθρο-newpost

Το τμήμα ενός αεροπλάνου που εντοπίστηκε στην γαλλική νήσο Ρεϊνιόν είναι «πολύ πιθανόν» να ανήκει σε Boeing 777, δήλωσε ο πρωθυπουργός της Μαλαισίας, Νατζίμπ Ραζάκ.

Το τμήμα ενός αεροπλάνου που εντοπίστηκε στη γαλλική νήσο Ρεϊνιόν είναι «πολύ πιθανόν» να ανήκει σε Boeing 777, δήλωσε ο πρωθυπουργός της Μαλαισίας, Νατζίμπ Ραζάκ.

Την ίδια ώρα, έχουν πάρει «φωτιά» οι εικασίες ότι τα συντρίμμια ενός αεροπλάνου που ξεβράστηκαν σε αυτό το νησί του Ινδικού Ωκεανού ανήκουν στο μοιραίο Boeing της Malaysia Airlines, το οποίο εξαφανίστηκε από τα ραντάρ στις 8 Μαρτίου του 2014 με 239 επιβαίνοντες, εκτελώντας την πτήση MH370.

Νωρίτερα, ο αναπληρωτής υπουργός Μεταφορών της Μαλαισίας είχε δηλώσει ότι είναι «σχεδόν βέβαιο» πως τα συντρίμμια που εντοπίστηκαν στην Ρεϊνιόν ανήκουν σε αεροπλάνο Boeing 777.

«Είναι σχεδόν βέβαιο ότι το κομμάτι αυτό προέρχεται από αεροπλάνο Boeing 777. Ο επικεφαλής των ερευνών μας μου το είπε», είχε δηλώσει ο αναπληρωτής υπουργός Μεταφορών Αμπντούλ Αζίζ Καπράουϊ.

«Οι πρώτες πληροφορίες υποδηλώνουν ότι τα συντρίμμια προέρχονται πολύ πιθανόν από Boeing 777, αλλά χρειάζεται να επαληθεύσουμε αν ανήκουν σε αυτό που εκτελούσε την πτήση MH370» και εξαφανίστηκε πέρυσι, ανακοίνωσε αργότερα σήμερα ο πρωθυπουργός Νατζίμπ στον λογαριασμό του στο Facebook.

Ο μαλαισιανός πρωθυπουργός δεν διευκρίνισε σε ποιές πληροφορίες αναφέρεται, όμως άλλοι μαλαισιανοί αξιωματούχοι είχαν αναφέρει νωρίτερα σήμερα ότι η ανάλυση φωτογραφιών που ελήφθησαν από το αντικείμενο υποδηλώνουν ότι είναι ένα τμήμα από φτερό ενός Boeing.

Το κομμάτι αυτό θα μεταφερθεί από τις γαλλικές αρχές στην Τουλούζη, στην νοτιοδυτική Γαλλία, για να εξεταστεί από το Γραφείο Ερευνών και Αναλύσεων (BEA), που είναι επιφορτισμένο με τις έρευνες για αεροπορικά περιστατικά, πρόσθεσε ο Νατζίμπ.

Στην Τουλούζη θα μεταβούν επίσης αξιωματούχοι της μαλαισιανής υπηρεσίας μεταφορών και της αεροπορικής εταιρείας Malaysia Airlines, πρόσθεσε ο μαλαισιανός πρωθυπουργός.

«Μόλις έχουμε περισσότερες πληροφορίες, θα τις δημοσιοποιήσουμε», δεσμεύτηκε επίσης ο Νατζίμπ, προειδοποιώντας παράλληλα να μην γίνονται πρόωρες εικασίες.

«Είχαμε πολλούς εσφαλμένους συναγερμούς στο παρελθόν και για το καλό των οικογενειών που έχασαν συγγενικά τους πρόσωπα και έχουν υποφέρει από βασανιστικές αβεβαιότητες, απευθύνω έκκληση να εξακριβώσουμε την αλήθεια κατά τρόπο που να μπορέσουν να γυρίσουν σελίδα», σημείωσε.

«Η τοποθεσία αυτή είναι συμβατή με τον υπολογισμό της απόκλισης από τη μαλαισιανή ομάδα που ήταν επιφορτισμένη με την έρευνα», κατέληξε ο πρωθυπουργός.

«Δεν θέλουμε να ακούσουμε ξανά κάποιους υπεύθυνους να λένε ότι είναι βέβαιοι κατά 99%. Αυτό που θέλουμε είναι μια επιβεβαίωση στο 100%», δηλώνουν συγγενείς των Κινέζων θυμάτων της μοιραίας πτήσης MH370, που ήταν και οι περισσότεροι, στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο Wechat.


σχετικα αρθρα