current views are: 3

31 Ιουλίου 2015
Δημοσίευση09:26

Τι ανησυχεί τον Μεϊμαράκη και τι λέει για τον Τσίπρα

Το βαθύ ρήγμα στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ,  προκαλεί κάτι παραπάνω από έντονο προβληματισμό στα στελέχη της ΝΔ.

Δημοσίευση 09:26’
αρθρο-newpost

Το βαθύ ρήγμα στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ,  προκαλεί κάτι παραπάνω από έντονο προβληματισμό στα στελέχη της ΝΔ.

Γράφει ο Πάνος Ρασσιάς

Το βαθύ ρήγμα στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ, που χθες μετετράπη σε εμφύλια σύγκρουση στη μαραθώνια συνεδριαση της Κεντρικής Επιτροπης του κυβερνώντος κόμματος, προκαλεί κατι παραπάνω απο έντονο προβληματισμό στα στελέχη της ΝΔ. Ο Βαγγέλης Μειμαρακης, εμφανίζεται ιδιαίτερα ανήσυχος για τις εξελίξεις, καθως βλέπει οτι τα κυβερνητικά στελέχη, αντί να ασχολούνται με τη διαπραγματευση που βρίσκεται σε εξέλιξη και στο πιο κρίσιμο σημείο της, προσπαθούν να ισορροπήσουν ανάμεσα στις συνιστώσες της Κουμουνδουρου.

“Δεν μπορεί η χωρα να βρίσκεται σε μόνιμη προεκλογική περίοδο”, έλεγε σε συνομιλητές του ο πρόεδρος της ΝΔ, σημειώνοντας πως οι διαφωνίες στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ, αφορούν κυρίως θέματα διαδικασίας αυτη τη στιγμη, παρα ουσίας. “Αν στην κυβερνηση συνεχίσουν να ασχολούνται με τα εσωκομματικά του ΣΥΡΙΖΑ, λύση για τη χωρα και συμφωνια μέσα στον Αύγουστο, δεν μπορεί να υπάρξει”, έλεγαν στο newpost.gr, συνεργάτες του κ. Μειμαρακη, λίγες ωρες πριν οι κ.κ. Τσακαλωτος και Σταθάκης καθίσουν στο ίδιο τραπέζι με την τρόικα.

Στη ΝΔ εκτιμούν, πως ακόμη και αν ο Αλέξης Τσιπρας φαίνεται οτι χθες πέρασε τον εσωκομματικό σκόπελο του Αυγούστου, τον Σεπτέμβριο θα βλέπει ξανά μπροστά του τα βράχια του Έκτακτου Συνεδρίου του κόμματος. Υπό τα δεδομένα αυτα, ο Βαγγέλης Μειμαρακης παρόλο που επιμένει να καλεί τον κ. Τσίπρα να βρει λύση απο την παρούσα Βουλή, εχει θέσει σε διαρκή εγρήγορση τον κομματικό μηχανισμό, για κάθε ενδεχόμενο.

Αυτο τονίστηκε απο τα γαλάζια στελέχη και στη χθεσινη συνεδριαση του Διαγραμματειακού Συντονιστικού Οργάνου υπό τον Ανδρέα Παπαμιμίκο, όπου συζητήθηκαν οι τελευταίες εξελίξεις. Αξίζει να σημειωθεί οτι ο αρχηγος της αξιωματικής αντιπολιτευσης αν και στην Πολιτικη Επιτροπη του κόμματος είχε προαναγγείλει οτι η εγγραφή παλαιών και νέων μελών θα ξεκινούσε Οκτώβριο-Νοέμβριο, αποφάσισε να επιταχύνει τις εσωκομματικες διαδικασίες για την 1η Σεπτεμβρίου.

Παράλληλα αποφασίστηκε σε μια ημερομηνία ορόσημο για τη ΝΔ, στις 4 Οκτωβρίου, που γιορτάζει την επέτειο ίδρυσής της, να πραγματοποιηθεί στη Θεσσαλονίκη Προσυνδιασκεψη του κόμματος, με θεμα την ανασυγκρότηση της κεντροδεξιάς παράταξης σε επίπεδο ιδεολογικών αρχών, ενω δυο εβδομάδες αργότερα, στις 17 Οκτωβρίου να γίνει η Εθνική Συνδιάσκεψη στην Αθήνα.

Παντως η χθεσινη ανακοίνωση της ΝΔ για τη συνεδριαση του Διαγραματειακού, όπου αναφέρονταν ρητά οτι το κόμμα “απευθύνεται στο κοινωνικό και μεταρρυθμιστικό κέντρο”, δεν αφήνει κανένα περιθώριο παρερμηνείας για την ιδεολογική κατεύθυνση της κεντροδεξιάς παράταξης προς τον μεσαίο δρόμο, οπως την προσδιόρισε και ο ίδιος ο κ. Μειμαρακης. “Το άνοιγμα προς τους πολίτες, πρεπει να εχει ξεκάθαρο μήνυμα”, έλεγαν έμπειρα γαλάζια κοινοβουλευτικά στελέχη, τα οποία υπενθύμιζαν πως η ΝΔ γινόταν κυβερνηση, όποτε στρεφόταν προς το χώρο του κέντρου.

Στο πλαισιο, αυτο προετοιμάζεται και η νέα ολοκληρωμένη προταση της αξιωματικής αντιπολιτευσης που θα εχει τίτλο “Ελληνικό Σχέδιο για την ανάταξη της οικονομίας και της κοινωνίας”, στο οποίο καλούνται να συμβάλλουν όλοι “σκεπτόμενοι” και “λογικοί” πολίτες, οπως εχει πει και ο ίδιος ο κ. Μειμαρακης. Για την κατάρτιση αυτού του Σχεδίου, ο πρόεδρος της ΝΔ θα συνεχίσει στις επόμενες μέρες τις επαφές του με επιστήμονες, προσωπα- κλειδιά της οικονομίας και ανθρώπους της αγοράς και των επιχειρήσεων.


σχετικα αρθρα