current views are: 7

3 Αυγούστου 2015
Δημοσίευση04:20

Βόμβα πολιτικών εξελίξεων το εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ εκτιμούν στη ΝΔ

Σαν βραδυφλεγή βόμβα παρουσιάζουν την κατάσταση στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ τα στελέχη της ΝΔ, καθώς εκτιμούν ότι δεν θα αργήσει να γίνει η εσωκομματική έκρηξη που με τη σειρά της θα πυροδοτήσει ραγδαίες και απρόβλεπτες πολιτικές εξελίξεις. 

Δημοσίευση 04:20’
αρθρο-newpost

Σαν βραδυφλεγή βόμβα παρουσιάζουν την κατάσταση στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ τα στελέχη της ΝΔ, καθώς εκτιμούν ότι δεν θα αργήσει να γίνει η εσωκομματική έκρηξη που με τη σειρά της θα πυροδοτήσει ραγδαίες και απρόβλεπτες πολιτικές εξελίξεις. 

Γράφει ο Πάνος Ρασσιάς

Σαν βραδυφλεγή βόμβα παρουσιάζουν την κατάσταση στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ τα στελέχη της ΝΔ, καθώς εκτιμούν ότι δεν θα αργήσει να γίνει η εσωκομματική έκρηξη που με τη σειρά της θα πυροδοτήσει ραγδαίες και απρόβλεπτες πολιτικές εξελίξεις. Αν και ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης έχει θέσει σε κατάσταση εκλογικής ετοιμότητας τον κομματικό μηχανισμό, πολιτικά και κοινοβουλευτικά θα επιδιώξει να μην αφήσει τον Αλέξη Τσίπρα να οδηγήσει τη χώρα σε πρόωρες κάλπες για άλλη μια φορά.

Στη ΝΔ λένε «όχι» σε εκλογές προβάλλοντας ένα βασικό επιχείρημα: Η χώρα αυτή τη στιγμή έχει σοβαρά οικονομικά προβλήματα. Οι εκλογές σημαίνουν απώλεια χρόνου και η απώλεια χρόνου σημαίνει επιδείνωση στην οικονομία. «Αν αυτά μπορούσαν να λυθούν με εκλογές, να στήναμε κάλπες κάθε εβδομάδα» ανέφερε ο κ. Μειμαράκης στη Real News. Επομένως λένε από τη ΝΔ, ένα δρόμος υπάρχει, ο κ. Τσίπρας να κυβερνήσει και αν δεν μπορεί να βρει άκρη στο κόμμα του, να αναζητήσει λύση από την παρούσα Βουλή.

Σχετικά με το αν το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα συμμετέχει σε μια κυβέρνηση ειδικού σκοπού, αν χαθεί η δεδηλωμένη, τα γαλάζια στελέχη δεν το αποκλείουν, αφού πρώτα γίνει συζήτηση για το αν μπορεί να υπάρξει ένα μακροπρόθεσμο πρόγραμμα μια τέτοιας κυβέρνησης. Ο ίδιος ο κ. Μεϊμαράκης πάντως, έχει ξεκαθαρίσει ότι η ΝΔ, μέχρι στιγμής, δεν προτίθεται να υποβάλλει πρόταση δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης Τσίπρα – Καμμένου.

Δεν ισχύει ωστόσο το ίδιο, για την υπόθεση Βαρουφάκη, τις υποκλοπές ΑΦΜ και το σχέδιο για επιστροφή στη δραχμή, καθώς ο κ. Μεϊμαράκης έχει ξεκαθαρίσει ότι η ΝΔ θα εξαντλήσει όλα τα κοινοβουλευτικά και πολιτικά μέσα ελέγχου που έχει στη διάθεσή της από τον κανονισμό της Βουλής και το Σύνταγμα. Για το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης το ζήτημα αυτό είναι ύψιστης προτεραιότητας, καθώς ο κ. Τσίπρας γνώριζε και το μόνο που μένει να αποδειχθεί, είναι σε ποιο βαθμό.


σχετικα αρθρα