current views are: 6

3 Αυγούστου 2015
Δημοσίευση17:45

Το Φεστιβάλ Άνδρου άνοιξε πανιά

Υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση του Παντελή Βούλγαρη ξεκίνησε το 1ο Φεστιβάλ Άνδρου στο ολοκαίνουργιο ανοιχτό θέατρο στην καρδιά της Χώρας.

Δημοσίευση 17:45’
αρθρο-newpost

Υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση του Παντελή Βούλγαρη ξεκίνησε το 1ο Φεστιβάλ Άνδρου στο ολοκαίνουργιο ανοιχτό θέατρο στην καρδιά της Χώρας.

Υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση του Παντελή Βούλγαρη ξεκίνησε το 1ο Φεστιβάλ Άνδρου στο ολοκαίνουργιο ανοιχτό θέατρο στην καρδιά της Χώρας.

Η θέληση και το ανθρώπινο δυναμικό υπήρχαν, έλειπε ο κατάλληλος χώρος. Όμως, χάρη στη δωρεά του εφοπλιστή Αλκιβιάδη Τάττου, η Άνδρος διαθέτει πλέον ανοιχτό θέατρο και μάλιστα στην καρδιά του παραδοσιακού οικισμού της Χώρας. Το θέατρο που εγκαινιάστηκε πριν από μία εβδομάδα περίπου είναι έργο των αρχιτεκτόνων Κυριακής Κονδυλάτου και Κωνσταντίνου Λούκου, έχει χωρητικότητα 900 θέσεων και η σκηνή του είναι μια από τις πιο σύγχρονες στην κατηγορία των υπαίθριων θεάτρων στη χώρα μας.

Και μαζί με το θέατρο έγινε πραγματικότητα ένα όνειρο χρόνων των κατοίκων του νησιού να μπορούν να φιλοξενήσουν παραστάσεις και συναυλίες υψηλών προδιαγραφών. Το εγχείρημα ανέλαβε να φέρει σε πέρας ο σκηνοθέτης Παντελής Βούλγαρης που διατηρεί από χρόνια στενή σχέση με το νησί.

Το πρόγραμμα αναλυτικά:

ΤΡΙΤΗ, 4 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2015

Τριλογία Jazz.H καλύτερη, ίσως, σελίδα στην ιστορία της ελληνικής τζαζ. Οι εμφανίσεις της Trilogia είναι ακριβοθώρητες αλλά σπουδαίες. Την αποτελούν: Ο κορυφαίος ντράμερ Γιώργος Τρανταλίδης, που πρώτος ηχογράφησε τον παρθενικό ελληνικό τζαζ δίσκο πριν από 35 χρόνια. Ο πιανίστας και οργανίστας Γιώργος Κοντραφούρης, που έχει εμφανιστεί σε τζαζ φεστιβάλ σ’ όλο τον κόσμο και έχει συνεργαστεί με δεκάδες κορυφαίους τζαζ μουσικούς, με σημαντική προσωπική δισκογραφία. Ο Γιώτης Σαμαράς, με σπουδές στο κονσερβατόριο Bela Bartok, γρήγορα έγινε επίλεκτο μέλος της ουγγρικής τζαζ σκηνής πριν έρθει στην Ελλάδα το 1981.

Ώρα έναρξης: 21:00 – Γενική είσοδος: 8 ευρώ

ΤΕΤΑΡΤΗ, 12 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2015

«Τρωάδες», του Ευριπίδη, από το Εθνικό θέατρο, με την Καρυοφυλλιά Καραμπέτη, τον Νίκο Ψαρρά, την Μαρία Κίτσου, την Κόρα Καρβούνη κ.α. Στο νέο ανοιχτό θέατρο, στη Χώρα, στο πλαίσιο του 1ου διεθνούς Φεστιβάλ Άνδρου. Μια τραγωδία δριμύ “κατηγορώ” για τις φρικαλεότητες του πολέμου και συνάμα ένα σπαρακτικό αίτημα για αλληλεγγύη. Σκηνοθεσία: Σωτήρης Χατζάκης.

Ώρα έναρξης: 21:00 – Τιμές εισιτηρίων: 15 ευρώ, 12 ευρώ φοιτητικό, νεανικό και άνω των 65 ετών.

ΚΥΡΙΑΚΗ, 16 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2015

Καλοκαιρινή συναυλία Φιλαρμονικής Μουσικού Συλλόγου Άνδρου. Δημήτρης Σιδέρης. Στο ανοιχτό θέατρο Χώρας, στο πλαίσιο του 1ου Διεθνούς Φεστιβάλ Άνδρου.

Ώρα έναρξης: 20:30 – Ελεύθερη είσοδος

ΔΕΥΤΕΡΑ, 17 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2015

«Αχαρνής» του Αριστοφάνη. Με τον Βασίλη Χαραλαμπόπουλο, τον Χρήστο Χατζηπαναγιώτη, τον Άρη Σερβετάλη και τον Φάνη Μουρατίδη. Στο νέο ανοιχτό θέατρο της Χώρας. Απόδοση και σκηνοθεσία: Γιάννης Κακλέας. Μετά την περσινή θριαμβευτική ανάγνωση  των «Βατράχων», ο γνωστός σκηνοθέτης θα μιλήσει για τη σύγχρονη πολιτική διαφθορά μέσα από το διαχρονικό λόγο του αττικού κωμικού που εκφέρεται από τον Δικαιόπολη, τον ήρωα που αναλαμβάνει μια πρωτοφανή πρωτοβουλία για Ειρήνη και Δικαιοσύνη.

Ώρα έναρξης: 21:00 – Τιμές εισιτηρίων: 18 ευρώ, 15 ευρώ φοιτητικό, πολυτέκνων και άνω των 65 ετών, 12 ευρώ ανέργων.

ΠΕΜΠΤΗ, 20 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2015

Συναυλία Κατερίνας Πολέμη. Η Κατερίνα και οι μουσικοί της μπαρκάρουν σε διάφορα λιμάνια της Ελλάδας μετά από πολλά ταξίδια ανά τον κόσμο για να μοιραστούν τη μουσική τους εμπειρία με το κοινό! Μαζί της κάποιοι από τους πιο ξεχωριστούς μουσικούς της Ελλάδας: ο Δημήτρης Παπαδόπουλος στη τρομπέτα και flugelhorn, ο Πέτρος Βαρθακούρης στο κοντραμπάσο και ο Δημήτρης Κλωνής στα ντραμς. Special guest ο Massimo Dono από την κάτω Ιταλία.

Ώρα έναρξης: 21:00 – Γενική είσοδος: 5 ευρώ

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 21 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2015

Αφιέρωμα στη μνήμη του Δημήτρη Πολέμη, δέκα χρόνια το θάνατο του μεγάλου Ανδριώτη ιστορικού. Θα μιλήσει ο ακαδημαϊκός, Μιχάλης Τιβέριος, ενώ θα προβληθεί ταινία του σκηνοθέτη, Γιώργου Δάμπαση, για τη ζωή και το έργο του ιδρυτή της Καϊρείου Βιβλιοθήκης.

Στο Ανοικτό Θέατρο της Χώρας. Ώρα έναρξης: 21:00 – Ελεύθερη είσοδος

ΣΑΒΒΑΤΟ, 22 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2015

Ταξίδι στον κόσμο των κρουστών από τον Γεράσιμο Τσαγκαράκη. Μια περιήγηση στον κόσμο των κρουστών οργάνων μέσα από μουσικά έργα που αναδεικνύουν ένα ηχοχρωματικό φάσμα, το οποίο ίσως και να είναι άγνωστο στο ευρύ κοινό. Επιλεγμένες συνθέσεις από το σόλο ρεπερτόριο των κρουστών οργάνων, μερικές από τις οποίες παρουσιάζονται σε πρώτη πανελλήνια εκτέλεση.

Στο ανοιχτό θέατρο Άνδρου. Ώρα έναρξης: 21:00 – Ελεύθερη είσοδος

ΤΡΙΤΗ, 25 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2015

Συναυλία της Δήμητρας Γαλάνη και του κουαρτέτου Chronos, στο νέο ανοιχτό θέατρο Χώρας.  H Δήμητρα Γαλάνη, μια από τις σημαντικότερες και πιο ανήσυχες ερμηνεύτριές μας, διατρέxει την ιστορία του ελληνικού τραγουδιού. Θα τραγουδήσει από την «Ξανθούλα» του Μάντζαρου μέχρι επιτυχίες των Τσιτσάνη και  Χατζιδάκι, ενώνοντας το παρελθόν με το σήμερα, και έχοντας την καλύτερη παρέα: τον Πέτρο Κλαμπάνη στο κοντραμπάσο, τον Θωμά Κωνσταντίνου στο ούτι, στο λαούτο και στην κιθάρα, τον Σπύρο Μάνεση στο πιάνο και τον Χρήστο Ραφαηλίδη στο βιμπράφωνο.

Ώρα έναρξης: 21:00 – Γενική είσοδος: 10 ευρώ

ΚΥΡΙΑΚΗ, 30 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2015

Διαγωνισμός διηγήματος και ποίησης «Ανδρέας Εμπειρίκος». Πλαισιώνει η Κλεονίκη Δεμίρη με «Τραγούδια από όλη τη Μεσόγειο». Στο πιάνο ο Νεοκλής Νεοφυτίδης. Στο ανοιχτό θέατρο Άνδρου, στο πλαίσιο του 1ου Διεθνούς Φεστιβάλ.

Ώρα έναρξης: 20:00 – Ελεύθερη είσοδος


σχετικα αρθρα