current views are: 2

3 Αυγούστου 2015
Δημοσίευση17:21

Επιταχύνουν πωλήσεις όπλων προς τις χώρες του Κόλπου οι ΗΠΑ

Η κυβέρνηση των ΗΠΑ εμφανίζεται έτοιμη να επιταχύνει πωλήσεις όπλων προς τις χώρες του Κόλπου, όπως ανακοίνωσε ο ΥΠΕΞ της χώρας Τζον Κέρι. 

Δημοσίευση 17:21’
αρθρο-newpost

Η κυβέρνηση των ΗΠΑ εμφανίζεται έτοιμη να επιταχύνει πωλήσεις όπλων προς τις χώρες του Κόλπου, όπως ανακοίνωσε ο ΥΠΕΞ της χώρας Τζον Κέρι. 

Η κυβέρνηση των ΗΠΑ εμφανίζεται έτοιμη να επιταχύνει πωλήσεις όπλων προς τις χώρες του Κόλπου, όπως ανακοίνωσε ο ΥΠΕΞ της χώρας Τζον Κέρι

«Συμφωνήσαμε να επιταχυνθούν ορισμένες πωλήσεις όπλων οι οποίες είναι απαραίτητες και χρειάζονταν περισσότερο χρόνο στο παρελθόν», είπε ο Κέρι κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στο Κατάρ.

Ο Αμερικανός ΥΠΕΞ ανέφερε ακόμη ότι οι ΗΠΑ και τα συμμαχικά αραβικά κράτη στον Κόλπο θα αντιμετωπίσουν τυχόν αποσταθεροποιητικές ενέργειες στην περιοχή.

Ο Κέρι είπε επίσης πως συμφώνησε με τους έξι ομόλογους τού του Συμβουλίου Συνεργασίας του Κόλπου (ΣΣΚ) πως όταν εφαρμοστεί πλήρως, η συμφωνία των μεγάλων δυνάμεων με το Ιράν για το πυρηνικό πρόγραμμα της Τεχεράνης θα συμβάλει στην ασφάλεια της περιοχής.

Ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας είπε εξάλλου ότι συζητήθηκε το ζήτημα της αντιπυραυλικής άμυνας κατά τη διάρκεια της συνάντησης, ενώ ανέφερε πως συμφωνήθηκε η αύξηση της συνεργασίας των μερών, ιδίως σε τομείς όπως η κοινοποίηση πληροφοριών των μυστικών υπηρεσιών και η εκπαίδευση των ειδικών δυνάμεων.


σχετικα αρθρα