current views are: 1

14 Οκτωβρίου 2015
Δημοσίευση14:17

Άλλοι μαζεύουν υπογραφές για συνέδριο και άλλοι για εκλογές στη ΝΔ

Δύο παράλληλες πρωτοβουλίες είναι σε εξέλιξη στο εσωτερικό της Νέας Δημοκρατίας.

Δημοσίευση 14:17’
αρθρο-newpost

Δύο παράλληλες πρωτοβουλίες είναι σε εξέλιξη στο εσωτερικό της Νέας Δημοκρατίας.

Δύο παράλληλες πρωτοβουλίες είναι σε εξέλιξη στο εσωτερικό της Νέας Δημοκρατίας, καθώς άλλα στελέχη και βουλευτές μαζεύουν υπογραφές για να αναβληθεί η εκλογική διαδικασία, ενώ άλλοι -επίσης- μαζεύουν υπογραφές για να προχωρήσουν κανονικά στην ανάδειξη νέου προέδρου. 

Τις τελευταίες ώρες υπάρχουν έντονες πληροφορίες που αναφέρουν ότι ομάδα βουλευτών και στελεχών της Συγγρού έχει αναλάβει την πρωτοβουλία συγκέντρωσης υπογραφών, προκειμένου να πάει πιο πίσω η κούρσα διαδοχής και αντ΄αυτής να πραγματοποιηθεί Συνέδριο του κόμματος, όπου εκεί θα τεθούν όλα τα θέματα. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, θέμα αναβολής αναμένεται να θέσει ο βουλευτής της ΝΔ, Μάριος Σαλμάς, κατά τη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας. Όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο, ο κ. Σαλμάς θα υπενθυμίσει την απόφαση της Πολιτικής Επιτροπής, την οποία είχε εγκρίνει η Κοινοβουλευτική Ομάδα, για εκλογές τον Μάρτιο, ενώ θα τονίσει πως το χρονικό διάστημα των εφτά ημερών που είχαν στην διάθεσή τους οι πιθανοί υποψήφιοι για την συλλογή υπογραφών ήταν πολύ μικρό.

Την ίδια ώρα, άλλη ομάδα στελεχών, τάσσεται υπέρ της απρόσκοπτης συνέχισης της διαδικασίας ενώ έχουν συντάξει κείμενο υπέρ της ενότητας της Παράταξης και της διεξαγωγής των εκλογών στις 22/11, όπως προβλέπει το Καταστατικό του κόμματος. Το εν λόγω κείμενο, που συντάχθηκε χθες το βράδυ, κυκλοφορεί τις τελευταίες ώρες σε στελέχη της Νέας Δημοκρατίας και από το πρωί υπογράφουν πολλά μέλη του κόμματος σε όλη την Ελλάδα.

Η πρωτοβουλία αυτή αναλήφθηκε σε μία προσπάθεια να εκφραστεί η βούληση της γαλάζιας βάσης για ανάδειξη αρχηγού το συντομότερο δυνατό και όχι από κλειστές διαδικασίες. Αξίζει να σημειωθεί πως ανάλογη κίνηση είχε γίνει και το 2009, με χιλιάδες μέλη του κόμματος να ζητούν τότε το άνοιγμα των διαδικασιών στη βάση του κόμματος.

Αναλυτικά το κείμενο που διακινείται:

Η Νέα Δημοκρατία ιστορικά αποτελεί την Παράταξη των μεγάλων εθνικών επιλογών, αποτελώντας σταθερά του πολιτικού συστήματος εδώ και δεκαετίες. Η 41χρονη πορεία του κόμματος στηρίχθηκε στη βαθιά πίστη για τη Δημοκρατία αλλά και τη μαχητικότητα για την προάσπιση του εθνικού συμφέροντος.

Σήμερα, μετά από την ήττα των εκλογών του Σεπτεμβρίου, η Παράταξη πρέπει να μείνει ενωμένη και είναι υποχρέωση όλων μας να συμβάλουμε προς αυτή την κατεύθυνση. Για το σκοπό αυτό και έπειτα από την εντολή του κ. Ε.Μεϊμαράκη να ξεκινήσουν άμεσα οι διαδικασίες διαδοχής του, είναι ζωτικό για την επόμενη ημέρα της Νέας Δημοκρατίας να προχωρήσει απρόσκοπτα η διαδικασία εκλογής, όπως έχει ορίσει ήδη η Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή για τις 22 Νοεμβρίου εφαρμόζοντας ρητά το Καταστατικό.

Η Νέα Δημοκρατία πρέπει να αλλάξει και σ’ αυτή την αλλαγή οφείλουμε όλοι μας να την οδηγήσουμε ενωμένοι και αποφασισμένοι να αναγεννηθούμε.


σχετικα αρθρα