current views are: 5

30 Μαρτίου 2017
Δημοσίευση16:44

Ο Τραμπ κήρυξε τον «πόλεμο» στους υπερσυντηρητικούς Ρεπουμπλικανούς

Ο Τραμπ κήρυξε τον «πόλεμο» στους υπερσυντηρητικούς Ρεπουμπλικανούς 

Δημοσίευση 16:44’

Ο Τραμπ κήρυξε τον «πόλεμο» στους υπερσυντηρητικούς Ρεπουμπλικανούς 

Τον πόλεμο στους υπερσυντηρητικούς Ρεπουμπλικανούς που την περασμένη εβδομάδα οδήγησαν στην απόσυρση του νομοσχεδίου που θα καταργούσε το Obamacare κήρυξε ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ που εμφανίζεται ιδιαίτερα ενοχλημένος από τη στάση τους και προειδοποίησε ότι θα εμποδίσει την επανεκλογή τους αν δεν συμμορφωθούν.

 

“Το Freedom Caucus (η ομάδα των υπερσυντηρητικών στη Βουλή των Αντιπροσώπων) θα βλάψει ολόκληρη τη ρεπουμπλικανική ατζέντα αν δεν ενταχθούν (οι βουλευτές του) στην ομάδα και γρήγορα. Πρέπει να τους πολεμήσουμε, και τους Δημοκρατικούς, το 2018″, έγραψε στο Twitter ο Τραμπ.

Με αυτό το μήνυμα που στρέφεται κατά των αιρετών του ίδιου του κόμματός του –γεγονός πρωτοφανές για Αμερικανό πρόεδρο– ο Τραμπ άφησε να εννοηθεί ότι είναι έτοιμος να υποστηρίξει τους αντιπάλους τους στις προκριματικές εκλογές ενόψει των εκλογών του 2018.

Το House Freedom Caucus έχει περίπου 30 μέλη. Ο Αμερικανός πρόεδρος υπέδειξε αυτήν την ομάδα ως υπεύθυνη για την απόρριψη του νομοσχεδίου του που θα αντικαθιστούσε τον νόμο περί της ασφαλιστικής μεταρρύθμισης του προκατόχου του, του Μπαράκ Ομπάμα.

Με το σημερινό μήνυμα, έκανε ένα βήμα παραπάνω, εξισώνοντας τους σκληροπυρηνικούς Ρεπουμπλικάνους με τους Δημοκρατικούς, γεγονός που αντικατοπτρίζει το πόσο “προδομένος” αισθάνθηκε από την αποτυχία της πρώτης μεγάλης νομοθετικής πρωτοβουλίας του.


σχετικα αρθρα