ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συλλυπητήρια της ελληνικής πολιτειακής και πολιτικής ηγεσίας για την τραγωδία στην Κύπρο

Δημοσίευση 11 Ιουλίου 2011, 11:11 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Συλλυπητήρια της ελληνικής πολιτειακής και πολιτικής ηγεσίας για την τραγωδία στην Κύπρο
Facebook Twitter Whatsapp
Την βαθειά του οδύνη για το τραγικό συμβάν που έλαβε χώρα στην Ναυτική Βάση της Κύπρου "Ευάγγελος Φλωράκης" εξέφρασε ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κάρολος Παπούλιας, σε τηλεφωνική του επικοινωνία με τον πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, Δημήτρη Χριστόφια.
Την βαθειά του οδύνη για το τραγικό συμβάν που έλαβε χώρα στην Ναυτική Βάση της Κύπρου "Ευάγγελος Φλωράκης" εξέφρασε ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κάρολος Παπούλιας, σε τηλεφωνική του επικοινωνία με τον πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, Δημήτρη Χριστόφια. Ο κ. Παπούλιας παρακάλεσε τον κ. Χριστόφια να μεταφέρει προς τις οικογένειες των θυμάτων και των τραυματισμένων τα ειλικρινή συλλυπητήρια και τα αισθήματα συμπάθειας εκ μέρους του ελληνικού λαού και του ιδίου προσωπικώς.


Τη βαθύτατη οδύνη του για την αναπάντεχη απώλεια της ζωής πλείστων συνανθρώπων μας εκφράζει και ο πρόεδρος της Βουλής Φίλιππος Πετσάλνικος, σε συλλυπητήρια επιστολή του προς τον πρόεδρο της Κυπριακής Βουλής των Αντιπροσώπων, Γιαννάκη Ομήρου.

"Η τραγωδία, που είχε επιπλέον τραυματίες και υλικές ζημιές, αποτελεί ένα ακόμη βαρύ πλήγμα σε σειρά καταστροφών της χώρας", αναφέρει ο κ. Πετσάλνικος, προσθέτοντας ότι "η Βουλή των Ελλήνων, συμμετέχοντας ολόψυχα στο βαρύ πένθος του Κυπριακού λαού, εκφράζει τα θερμά συλλυπητήρια του Ελληνικού λαού στις οικογένειες των θυμάτων και εύχεται ταχεία ανάρρωση στους τραυματίες».

Συλλυπητήρια
εκ μέρους της ελληνικής κυβέρνησης εξέφρασε ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας, β αναφερόμενος στο τραγικό ατύχημα στη ναυτική βάση στην περιοχή Ζύγι της Λεμεσού, ενώ επικοινωνία με τον κύπριο ομόλογό του Μ. Κυπριανού είχε ο έλληνας ΥΠΕΞ, Σ. Λαμπρινίδης. Ο υπουργός Υγείας, Ανδρέας Λοβέρδος έθεσε στη διάθεση της Κύπρου τις νοσοκομειακές δομές της Ελλάδας.

Ο κ. Μπεγλίτης ανέφερε: «Εκ μέρους της Ελληνικής Κυβέρνησης και του Πρωθυπουργού θέλω καταρχήν να εκφράσω τα πιο βαθιά συλλυπητήρια, την αλληλεγγύη και τη συμπαράστασή μας στον Κυπριακό Ελληνισμό, στον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Δ. Χριστόφια, στην Κυβέρνηση και σε όλες τις πολιτικές δυνάμεις για αυτό το τραγικό γεγονός, που έχει συγκλονίσει την Κύπρο και την Ελλάδα και είχε ως αποτέλεσμα το θάνατο Κυπριών πολιτών. Προς τις οικογένειες των νεκρών εκφράζω, επίσης, τη βαθειά μας οδύνη και τα πιο ειλικρινή μας συλλυπητήρια».

«Επικοινώνησα, ήδη, με το συνάδελφό μου Κύπριο Υπουργό Εθνικής Άμυνας κ. Κώστα Παπακώστα, προς τον οποίο μετέφερα τα συλλυπητήρια και την αλληλεγγύη του Πρωθυπουργού κ. Γ. Παπανδρέου και του εξέφρασα την ετοιμότητα της Ελλάδας και του Υπουργείου μας για την παροχή κάθε βοήθειας που θα ήταν αναγκαία. Είμαι σε συνεχή επικοινωνία, όπως και ο κ. Αρχηγός ΓΕΕΘΑ, με τον Αρχηγό της Εθνικής Φρουράς Αντιστράτηγο κ. Π. Τσαλικίδη, από τον οποίο ενημερωνόμαστε για τα τραγικά γεγονότα» κατέληξε.

Επικοινωνία Λαμπρινίδη-Κυπριανού

Με αφορμή την τραγική είδηση για τις εκρήξεις στη Ναυτική Βάση της Εθνικής Φρουράς στο Ζύγι, ο Υπουργός Εξωτερικών Σταύρος Λαμπρινίδης επικοινώνησε προ ολίγου με τον Κύπριο ομόλογό του Μάρκο Κυπριανού. Ο κ. Λαμπρινίδης εξέφρασε τη συμπαράσταση της Ελλάδας στις δύσκολες αυτές στιγμές που περνάει η Κύπρος και εξέφρασε τα συλλυπητήριά του στις οικογένειες των θυμάτων και ευχές για ταχεία ανάρρωση στους τραυματίες.

Η Πρεσβεία της Ελλάδας στη Λευκωσία έχει ενημερώσει τις Κυπριακές Αρχές για την ετοιμότητα της χώρας μας να συνδράμει με κάθε δυνατό τρόπο την Κύπρο για την αντιμετώπιση της κατάστασης.