current views are: 4

29 Απριλίου 2017
Δημοσίευση14:55

Μέρκελ: Κανείς δεν συσπειρώθηκε εναντίον της Βρετανίας – Τουσκ: Οφείλουν μια σοβαρή απάντηση

Κανείς δεν έχει συσπειρωθεί εναντίον του Ηνωμένου Βασιλείου, διαμήνυσε η καγκελάριος της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ.

Δημοσίευση 14:55’

Κανείς δεν έχει συσπειρωθεί εναντίον του Ηνωμένου Βασιλείου, διαμήνυσε η καγκελάριος της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ.

Κανείς δεν έχει συσπειρωθεί εναντίον του Ηνωμένου Βασιλείου, διαμήνυσε η καγκελάριος της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ, μετά τη λήξη της συνόδου κορυφής των 27 που υιοθέτησε τις κατευθυντήριες γραμμές προκειμένου να ξεκινήσει η διαπραγμάτευση για το Brexit.

Με τη δήλωση αυτή, η καγκελάριος απάντησε στην κατηγορία της πρωθυπουργού της Βρετανίας Τερέζα Μέι ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση “ενώνεται εναντίον” της χώρας της.

“Το να μιλάμε εμείς οι 27 με μια φωνή είναι το φυσικότερο πράγμα στον κόσμο. Αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι τασσόμαστε εναντίον κάποιου. Διευκολύνουμε την κατάσταση για τη Βρετανία αν μιλάμε με μια φωνή”, υποστήριξε η Μέρκελ.

Το Ηνωμένο Βασίλειο θα πρέπει να δώσει μια “σοβαρή απάντηση” στο ζήτημα που αφορά τα δικαιώματα των πολιτών των χωρών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, υποστήριξε επίσης ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ.

Την ίδια ώρα ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ σημείωσε ότι ορισμένοι στη Βρετανία υποτιμούν τις δυσκολίες που θα έχει μια συμφωνία για το Brexit.


σχετικα αρθρα