current views are: 5

20 Μαρτίου 2018
Δημοσίευση15:51

Κάθειρξη οκτώ ετών στον Σύρο που είχε συλληφθεί στην Αλεξανδρούπολη ως τρομοκράτης

Είχε συλληφθεί στην Αλεξανδρούπολη τον περασμένο Οκτώβριο, ως μέλος τρομοκρατικής οργάνωσης

Δημοσίευση 15:51’

Είχε συλληφθεί στην Αλεξανδρούπολη τον περασμένο Οκτώβριο, ως μέλος τρομοκρατικής οργάνωσης

 Σε οκτώ χρόνια  ποινή κάθειρξης καταδικάστηκε χθες από το Τριμελές Εφετείο Κακούργηματων Κομοτηνής ο 32χρονος Σύρος που είχε συλληφθεί στην Αλεξανδρούπολη τον περασμένο Οκτώβριο, ως μέλος τρομοκρατικής οργάνωσης.

Όπως δήλωσε η συνήγορος του 32χρονου Τριανταφυλλιά Τσιουλπά, η δίκη «έγινε κατόπιν παραπεμπτικού βουλεύματος του συμβούλιου πλημελειοδικών Αλεξανδρούπολης για τα αδικήματα της ανθρωποκτονίας από πρόθεση, εκρήξεων και εμπρησμών, ένταξης σε τρομοκρατικές οργανώσεις.

«Με απαλλακτική πρόταση της εισαγγελέως για την ανθρωποκτονία από πρόθεση, εκρήξεις και εμπρησμούς, καταδικάστηκε με την ελάχιστη των ποινών, ήτοι 8 χρόνια κάθειρξη για τη συμμετοχή σε τρομοκρατικές οργανώσεις (ISIS)» σημείωσε χαρακτηριστικά.

Σύμφωνα με την κ. Τσιουλπά θα ασκηθεί έφεση «γιατί υπάρχει το έγγραφο της Interpol, το οποίο λέει ότι δεν είναι ISIS, δεν υπάρχει καμία εμπλοκή του ονόματός του με ταξιαρχίες που είναι χαρακτηρισμένες ως τρομοκρατικές, ότι σε κανένα βίντεο δεν απεικονίζεται ο ίδιος, δεν υπάρχουν αναφορές στο Facebook και δεν έχουν βρεθεί επαφές».

Παράλληλα, εκτιμά, πως τον «έκαψε» η «σπασμένη» διερμηνεία της αστυνομίας. «Ο διερμηνέας που δεν κατανοούσε τη γλώσσα, γνώριζε μόνο τα τουρκικά με αποτέλεσμα, ενώ στην αρχή αρνήθηκε τις κατηγορίες, του χρεώθηκαν πάρα πολλές, όπως το ότι είναι ISIS». είπε η συνήγορος του 32χρονου.

 


σχετικα αρθρα