ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δεν δίνουν ψήφο εμπιστοσύνης Καϊλή και Παναρίτη - «Ίσως» από Μερεντίτη - Πάνε για διαγραφή

Δημοσίευση 3 Νοεμβρίου 2011, 09:33 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Δεν δίνουν ψήφο εμπιστοσύνης Καϊλή και Παναρίτη - «Ίσως» από Μερεντίτη - Πάνε για διαγραφή
Facebook Twitter Whatsapp
Την απόφασή της να μην δώσει ψήφο εμπιστοσύνης ανακοίνωσε η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Εύα Καϊλή, με το ενδεχόμενο διαγραφής της από το ΠΑΣΟΚ να είναι πολύ πιθανό. Στον ίδιο δρόμο και η Έλενα Παναρίτη, ενώ δεν αποκλείεται να ακολουθήσει η Σούλα Μερεντίτη.
Την απόφασή της να μην δώσει ψήφο εμπιστοσύνης ανακοίνωσε η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Εύα Καϊλή, με το ενδεχόμενο διαγραφής της από το ΠΑΣΟΚ να είναι πολύ πιθανό. Στον ίδιο δρόμο και η Έλενα Παναρίτη, ενώ δεν αποκλείεται να ακολουθήσει η Σούλα Μερεντίτη. Σύμφωνα με πληροφορίες του Newpost.gr, η βουλευτής έχει αποφασίσει την κίνηση αυτή από νωρίς το πρωί. Στο ΠΑΣΟΚ ενημερώθηκαν για τις προθέσεις της κυρίας Καϊλή, η οποία, υπενθυμίζουμε ότι από την αρχή είχε ταχθεί κατά του δημοψηφίσματος. 

Αλλά και η Έλενα Παναρίτη δήλωσε ότι δεν θα δώσει ψήφο εμπιστοσύνης και δεν θα συναινέσει στο δημοψήφισμα, κάτι που θα σήμαινε την καταστροφή της χώρας.

Πλέον, έπειτα και από την αποχώρηση της κ. Αποστολάκη, οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ είναι 150, με την Σούλα Μερεντίτη να είναι πολύ πιθανό να κατεβάσει κι άλλο τον αριθμό.

Aναλυτικά η επιστολή της προς τον πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου και τον πρόεδρο της Βουλής, Φίλιππο Πετσάλνικο:

«Αγαπητέ Πρόεδρε,


σε συνέχεια της επιστολής που σας κατέθεσα στις 1.11.2011, και παραμένοντας συνεπής στις πεποιθήσεις μου, θέτω υπόψην σας τα εξής.

Καταγράφω την αγωνία μου για την εμμονή διεξαγωγής δημοψηφίσματος, που βάζει σε επικίνδυνες περιπέτειες την Ευρωπαϊκή πορεία της Ελλάδας. Στις κρίσιμες αυτές στιγμές, το ψευτοδίλημμα που τίθεται σε δημοψήφισμα αποτελεί μια ακόμη διχαστική διαδικασία για την Ελληνική κοινωνία.

Εως τώρα ψήφιζα, εκφράζοντας πάντα με ειλικρινεια και σεβασμό τις ενστάσεις μου στα πλαίσια των εσωκομματικων διαδικασιών, με γνώμονα την αποφυγή της χρεοκοπίας. Ακριβώς γι΄ αυτό πιστεύω οτι δεν μπορούμε να μεταθέσουμε τις ευθύνες της δικής μας ακολουθούμενης πολιτικής στους Έλληνες, τώρα, και μετά τις θυσίες των τελευταίων 2 ετών.

Προτάσσοντας λοιπόν, το Εθνικό συμφέρον από το κομματικό ή το προσωπικό, όλοι καλούμαστε να αναλάβουμε τις ευθύνες μας, πράγμα το οποίο ελπίζω πως με αυτόν τον τρόπο πράττω, στο μερίδιο που μου αναλογεί.

Σας καλώ την ύστατη στιγμή να μην οδηγήσετε τη χώρα σε αυτόν τον δρόμο και να διασφαλίσετε την Συμφωνία της 26ης Οκτώβρη, ανακαλώντας την απόφαση σας για διεξαγωγή δημοψηφίσματος.

Με την παρούσα σας γνωρίζω ότι δεν παραιτούμαι από εκλεγμένη εκπρόσωπος των συμπολιτών και της γενιάς μου, όμως στην ψηφοφορία της Παρασκευής δεν θα παρέχω ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση σας.

Με εκτίμηση,
Εύα Καϊλή».Σχετικά θέματα: