ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σύγκρουση Μητρόπουλου-Ράιχενμπαχ για τις αποκρατικοποιήσεις

Δημοσίευση 17 Νοεμβρίου 2011, 15:11 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Σύγκρουση Μητρόπουλου-Ράιχενμπαχ για τις αποκρατικοποιήσεις
Facebook Twitter Whatsapp
Ισχυρή διχογνωμία φαίνεται να υπάρχει ανάμεσα στον διευθύνοντα σύμβουλο του Ταμείου Αποκρατικοποιήσεων Κωνσταντίνο Μητρόπουλο και τον επικεφαλής της Ομάδας Κρούσης (Task Force), Χορστ Ράιχενμπαχ για το ζήτημα της στρατηγικής προώθησης των αποκρατικοποιήσεων.
Ισχυρή διχογνωμία φαίνεται να υπάρχει ανάμεσα στον διευθύνοντα σύμβουλο του Ταμείου Αποκρατικοποιήσεων Κωνσταντίνο Μητρόπουλο και τον επικεφαλής της Ομάδας Κρούσης (Task Force), Χορστ Ράιχενμπαχ για το ζήτημα της στρατηγικής προώθησης των αποκρατικοποιήσεων. O κ. Μητρόπουλος, ο οποίος έχει διοριστεί από την ελληνική κυβέρνηση, -όπως αφήνει να διαρρεύσει το περιβάλλον του- διαφωνεί με τις θέσεις του εκ Βερολίνου ορμώμενου κ. Ράιχενμπαχ, ο οποίος στην τριμηνιαία έκθεσή του ανέφερε ότι το πρόγραμμα είναι εκτός στόχων.

Όπως έγραψε «Το Βήμα» το πρωί της Πέμπτης, ο κ. Μητρόπουλος επιθυμεί την επιτάχυνση των διαδικασιών,  βγάζοντας τις αγορές μέχρι τις αρχές Ιανουαρίου τουλάχιστον επτά νέα σχέδια ιδιωτικοποιήσεων.

Πρόκειται για το αεροδρόμιο του Ελληνικού, για μια ομάδα κτιρίων του δημοσίου που θα πωληθούν σε ιδιώτες, μια δεύτερη ομάδα εκτάσεων του Δημοσίου προς τουριστική αξιοποίηση, τον ΟΔΙΕ, τον οργανισμό που διοργανώνει ιπποδρομίες, τις εταιρίες φυσικού αερίου ΔΕΠΑ και ΔΕΣΦΑ , όπως και τα κρατικά λαχεία.