ΕΛΛΑΔΑ

Κουτρουμάνης: Με καθυστέρηση οι συντάξεις Δεκεμβρίου- Περικοπές σε εφάπαξ και επικουρικές

Δημοσίευση 20 Νοεμβρίου 2011, 13:24 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Κουτρουμάνης: Με καθυστέρηση οι συντάξεις Δεκεμβρίου- Περικοπές σε εφάπαξ και επικουρικές
Facebook Twitter Whatsapp
Απαραίτητη η εκταμίευση της 6ης δόσης για να δοθούν οι συντάξεις του Δεκεμβρίου και το δώρο των Χριστουγέννων εκτίμησε ο υπουργός Εργασίας, Γιώργος Κουτρουμάνης, την ώρα που οι διοικητές του ΙΚΑ και του ΟΑΕΕ, με δηλώσεις τους έχουν υποστηρίξει ότι τα χρήματα για τις συντάξεις του δεκεμβρίου είναι εξασφαλισμένα.
Απαραίτητη η εκταμίευση της 6ης δόσης για να δοθούν οι συντάξεις του Δεκεμβρίου και το δώρο των Χριστουγέννων εκτίμησε ο υπουργός Εργασίας, Γιώργος Κουτρουμάνης, την ώρα που οι διοικητές του ΙΚΑ και του ΟΑΕΕ, με δηλώσεις τους έχουν υποστηρίξει ότι τα χρήματα για τις συντάξεις του δεκεμβρίου είναι εξασφαλισμένα. Ο υπουργός Εργασίας, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο καθυστέρησης των πληρωμών καθώς κατέστησε σαφές ότι δεν υπάρχει άλλος τρόπος χρηματοδότησης.

Ο κ. Κουτρουμάνης τόνισε ότι τα προβλήματα χρηματοδότησης δεν θα καλυφθούν με μειώσεις συντάξεων ή νέους φόρους και ότι δεν ξανανοίγει το ασφαλιστικό.   

Παράλληλα, ο κ. Κουτρουμάνης προανήγγειλε μεγάλες περικοπές σε εφάπαξ και επικουρικές που σε ακραίες περιπτώσεις θα φτάσουν ακόμη και το 50%.   

Τέλος, ανακοίνωσε ότι από την 1η Μαρτίου 2012 θα ισχύσει ταυτόχρονη καταβολή ασφαλιστικών εισφορών και φόρου μισθωτών υπηρεσιών, ενώ οι εισφορές θα μπορούν να μειωθούν μέχρι 10% για τις επιχειρήσεις που θα ενταχθούν στην κάρτα εργασίας και θα είναι συνεπείς.