ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Βενιζέλος: «Κανείς δεν μπορεί να παίζει το παιχνίδι της συμπολιτευόμενης αντιπολίτευσης»

Δημοσίευση 1 Δεκεμβρίου 2011, 21:12 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Βενιζέλος: «Κανείς δεν μπορεί να παίζει το παιχνίδι της συμπολιτευόμενης αντιπολίτευσης»
Facebook Twitter Whatsapp
«Κανείς δεν μπορεί να παίζει το παιχνίδι της συμπολιτευόμενης αντιπολίτευσης ή της αντιπολιτευόμενης συμπολίτευσης», τόνισε ο υπουργός Οικονομικών, Ευάγγελος Βενιζέλος στο τέλος της συνάντησης που διοργανώθηκε, υπό την προεδρία του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, Γιώργου Παπανδρέου με τους υπουργούς του ΠΑΣΟΚ, την ηγεσία της Κ.Ο. και τους εισηγητές του κόμματος στη συζήτηση για τον Προϋπολογισμό.
«Κανείς δεν μπορεί να παίζει το παιχνίδι της συμπολιτευόμενης αντιπολίτευσης ή της αντιπολιτευόμενης συμπολίτευσης», τόνισε ο υπουργός Οικονομικών, Ευάγγελος Βενιζέλος στο τέλος της συνάντησης που διοργανώθηκε, υπό την προεδρία του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, Γιώργου Παπανδρέου με τους υπουργούς του ΠΑΣΟΚ, την ηγεσία της Κ.Ο. και τους εισηγητές του κόμματος στη συζήτηση για τον Προϋπολογισμό. Όπως υπογράμμισε ο κ. Βενιζέλος, παρά το ότι το πολιτικό κλίμα έχει αλλάξει με τον σχηματισμό της νέας κυβέρνησης, τα προβλήματα εξακολουθούν να είναι πάρα πολύ κρίσιμα για την χώρα, «μέσα σε μία Ευρώπη που διέρχεται τη σημαντικότερη κρίση από την ίδρυση των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων».

«Το στοίχημα της χώρας για το παρόν και το μέλλον θα κριθεί στην ειλικρίνεια και την αλήθεια», υπογράμμισε ο υπουργός Οικονομικών προσθέτοντας ότι το ΠΑΣΟΚ μπορεί να δώσει «μια αποτελεσματική απάντηση», όταν είναι «ενιαίο και έχει στραμμένη την προσοχή του στα μείζονα».

«Εάν κάποιος νομίζει ότι μπορεί να χρησιμοποιήσει τα ελάσσονα θέματα, ως όχημα για να παρακάμψει τα μείζονα, κάνει λάθος», ξεκαθάρισε.

Κατά τη συζήτηση εκτιμήθηκε ότι η ΝΔ θα ακολουθήσει αντιπολιτευτική γραμμή κατά τη συζήτηση του προϋπολογισμού, τον οποίο, παρόλα αυτά θα ψηφίσει. Στο θέμα αυτό αναφέρθηκαν o Δημήτρης Ρέππας, η Άννα Διαμαντοπούλου και ο Κώστας Σκανδαλίδης.

Η υπουργός Παιδείας Άννα Διαμαντοπούλου αναφέρθηκε στην απουσία των στελεχών της ΝΔ από τις συνεδριάσεις της Κυβερνητικής Επιτροπής και οι πληροφορίες αναφέρουν ότι έθεσε θέμα σχετικά με τη συνεδρίαση των κυβερνητικών οργάνων, όταν δεν συμμετέχουν τα μέλη ενός από τα κόμματα που στηρίζουν την κυβέρνηση.

Η ίδια φέρεται να είπε ότι η ΝΔ βλέπει την κυβέρνηση Παπαδήμου ως «τράνζιτ», ως ένα όχημα που θα την οδηγήσει στην εξουσία και τίποτε άλλο.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες ο Δημήτρης Ρέππας ανέφερε ότι η ΝΔ θα ψηφίσει τον προϋπολογισμό, αλλά στη συνέχεια θα κάνει αντιπολίτευση με βάση αυτό που ψήφισε. Εμείς, τόνισε, "θα δουλέψουμε για την κυβέρνηση". Και πρόσθεσε ότι η χώρα δίνει μια εθνική και όχι κομματική μάχη, καθώς και ότι "τα κόμματα είναι για την κυβέρνηση και όχι η κυβέρνηση για τα κόμματα.

 Σχετικά με τη στάση που θα τηρήσει το ΠΑΣΟΚ κατά τη συζήτηση του προϋπολογισμού, αποφασίσθηκε να τηρηθούν χαμηλοί τόνοι και η συζήτηση να είναι επί της ουσίας και να δοθεί στον κόσμο προοπτική, γιατί,οπως είπαν, έχει κουραστεί από τις υψηλού τόνου αντιπαραθέσεις.


Πηγή: naftemporiki.gr/ΑΠΕ-ΜΠΕ


Σχετικό θέμα: Επίθεση Ρέππα στη ΝΔ για την εφεδρεία - Μιχελάκης: Ο Ρέππας μεταθέτει τις ευθύνες της κυβέρνησης Παπανδρέου