current views are: 11

12 Δεκεμβρίου 2016
Δημοσίευση12:04

Πρόσκληση σε (μανιταρο)γεύμα στο εστιατόριο Αλεξάνδρα!

Ο πρώτος (ή η πρώτη) που θα στείλει το πλήρες ονομαπατεπώνυμό του και την ένδειξη «Αλεξάνδρα» στο info@newpost.gr θα κερδίσει ένα γεύμα για δύο άτομα στο εστιατόριο Αλεξάνδρα αύριο Τρίτη 13 Δεκεμβρίου. Το γεύμα είναι μια προσφορά του εστοατορίου στους αναγνώστες του newpost.gr για τη συμπλήρωση 25 χρόνων λειτουργίας του. Τα πιάτα που θα προσφερθούν θα είναι από το μενού μανιταριών -το κρασί και τα ποτά δεν περιλαμβάνονται στο κέρασμα. 

Δημοσίευση 12:04’

Ο πρώτος (ή η πρώτη) που θα στείλει το πλήρες ονομαπατεπώνυμό του και την ένδειξη «Αλεξάνδρα» στο info@newpost.gr θα κερδίσει ένα γεύμα για δύο άτομα στο εστιατόριο Αλεξάνδρα αύριο Τρίτη 13 Δεκεμβρίου. Το γεύμα είναι μια προσφορά του εστοατορίου στους αναγνώστες του newpost.gr για τη συμπλήρωση 25 χρόνων λειτουργίας του. Τα πιάτα που θα προσφερθούν θα είναι από το μενού μανιταριών -το κρασί και τα ποτά δεν περιλαμβάνονται στο κέρασμα. 

Ο πρώτος (ή η πρώτη) που θα στείλει το πλήρες ονομαπατεπώνυμό του και την ένδειξη «Αλεξάνδρα» στο info@newpost.gr θα κερδίσει ένα γεύμα για δύο άτομα στο εστιατόριο Αλεξάνδρα αύριο Τρίτη 13 Δεκεμβρίου. Το γεύμα είναι μια προσφορά του εστοατορίου στους αναγνώστες του newpost.gr για τη συμπλήρωση 25 χρόνων λειτουργίας του. Τα πιάτα που θα προσφερθούν θα είναι από το μενού μανιταριών -το κρασί και τα ποτά δεν περιλαμβάνονται στο κέρασμα. 

Καταρχήν, δυο λόγια για το εστιατόριο. Άνοιξε το ’91 από τον Χριστόφορο Σιούνα, έναν άνθρωπο με πολυετή πείρα στον τομέα της εστίασης -εργάστηκε ως επικεφαλής των εστιατορίων  στης  OLYMPIC Catering- σε ένα μονόροφο οίκημα με κήπο, σφήνα στο πάρκο Αργεντινής Δημοκρατίας επί της λεωφόρου Αλεξάνδρας. Πριν σαραντίσει καν, έγινε τόπος συνάντησης όλης της περιοχής, των επαγγελματιών του κέντρου της Αθήνας και των καλλιτεχνών που συνέρρεαν εκεί όταν τα θέατρα κατέβαζαν αυλαία. Οι λόγοι ήταν πολλοί: Καλό φαγάκι με ονομασία προέλευσης, έξτρα περιποιημένο, από μερακλή μάγειρα και αγνά υλικά. Φιλικό σέρβις, με γνώση, χωρίς τουπέ και υπερβολικές διαχύσεις. «Γενναιόδωρο» ωράριο, από νωρίς το μεσημέρι έως αργά το βράδυ, χωρίς παραχωρήσεις στη φρεσκάδα ή στην ποιότητα. Ευέλικτο μενού. Από γεύμα τριών πιάτων έως μεζεδοκατάσταση, η Αλεξάνδρα προσαρμόζεται στο κέφι και στις ανάγκες των θαμώνων.

Το «προσαρμόζεται» σε χρόνο ενεστώτα. Διότι –και αυτό είναι το πιο σημαντικό- το εστιατόριο που εγκαινιάστηκε πριν από 25 χρόνια, άλλαξε αλλά δεν χάλασε. Ο χώρος έγινε πιο αεράτος, το μενού εμπλουτίστηκε με κάποιες πιο ελαφρές επιλογές, η κάβα μεγάλωσε, άνθρωποι έφυγαν, άνθρωποι ήρθαν. Όμως, το πνεύμα του μαγαζιού έμεινε το ίδιο –μια θερμή αγκαλιά για ώρα ανάγκης, ένα στέκι για να συναντήσει κανείς τους φίλους του, μια σίγουρη λύση για ένα επαγγελματικό γεύμα ή για μια οικογενειακή έξοδο.

Η Αλεξάνδρα έκλεισε 25 χρόνια λειτουργίας και γιορτάζει με γευστικά αφιερώματα στα καλύτερα προϊόντα της ελληνικής γης και στις τοπικές κουζίνες. Κάνοντας αρχή από τα  άγρια και τα ήμερα μανιτάρια.


Σαλάτα μαριναρισμένων μανιταριών

Έχουμε και λέμε λοιπόν. Από σήμερα Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου έως την Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου στην κουζίνα της Αλεξάνδρας κουμάντο θα κάνει ο  executive chef  της εταιρίας μανιταριών  Δίρφυς, Ηλίας Αντωνιάδης.

Ο σεφ  που έλκει την καταγωγή του από την μακρινή Καππαδοκία, περιοχή που φημίζεται για την εξαιρετική της κουζίνα, θα παρουσιάσει ένα μενού αφιερωμένο στα ελληνικά μανιτάρια που θα χορτάσει το μυαλό και το στομάχι σας:

• Σαλάτα Μαριναρισμένων Μανιταριών
• Σαλάτα  με φρέσκα μανιτάρια και τοματίνια
• Φάβα Σαντορίνης με μεζεδάκι  Λεντινούλα.
• Κριθαρότο με βασιλομανίταρα και γαρίδες.
• Ριζότο με κοτόπουλο και σάλτσα μαύρης Τρούφας.
• Ταλλιατέλες με κίτρινα μανιτάρια πλευρώτους.
• Γκιούλμπασι στη λαδόκολλα.
• Καραμελωμένο  χοιρινό με μανιτάρια.
• Cheesecake με τρία είδη μανιταριών.
• Μους με σοκολάτα γανόδερμα.


Φάβα Σαντορίνης με μανιτάρια Λεντινούλα

Η πρώτη ύλη θα προέρχεται φυσικά από την γκάμα της εταιρείας Δίρφυς –περισσότερα από 100 προϊόντα- που εδώ και είκοσι χρόνια στον τομέα της καλλιέργειας, συλλογής και επεξεργασίας μανιταριών, κυρίως από τις ποικιλίες πλευρώτους και λεντινούλα (σιτάκε).


Cheesecake με τρία είδη μανιταριών

Το αφιέρωμα στα μανιτάρια θα ακολουθήσουν και άλλα αφιερώματα:

16  –  20 Ιανουαρίου 2017 

ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΕΣ ΠΙΤΤΕΣ

Η κυρία Άννα Τζίμα ανοίγει φύλλο και παρουσιάζει  διάσημες αλμυρές και γλυκές πίτες της Ηπείρου.

13 – 16 Φεβρουαρίου 2017

Η ΚΙΒΩΤΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ Ελληνικές φυλές κρεάτων, παράδοση 9.000 ετών.

Μαύρος Χοίρος, Ελληνικό Μοσχαράκι της στεπικής φυλής τύπος Κατερίνης, Μουνούχι και Αρνάκι Καλαρίτικο με αφορμή την εβδομάδα της Τσικνοπέμπτης.

13 – 16 Μαρτίου 2017

ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ  – ΑΜΒΡΑΚΙΚΟΣ   Η συνάντηση της λιμνοθάλασσας.

Χέλια, αυγοτάραχο, γαρίδες σε σαρακοστιανά πιάτα και όχι μόνο.

Παράλληλα με τα αφιερωματικά πιάτα, οι επισκέπτες της Αλεξάνδρας θα έχουν τη δυνατότητα να απολαύσουν τα πιάτα του χειμωνιάτικου καταλόγου του εστιατορίου (δείτε ΕΔΩ) καθώς και μεζέδες από τον σχετικό κατάλογο (δείτε ΕΔΩ).

Εστιατόριο Αλεξάνδρα, Αργεντινής Δημοκρατίας 8Α, Νεάπολη, τηλ. 210 6420874, 210 6428549, www.alexandra-restaurant.gr


Ο σεφ Ηλίας Αντωνιάδης


σχετικα αρθρα