ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΑ - BARS

Πικάντικες Σαρδέλες

Δημοσίευση 2 Δεκεμβρίου 2010, 08:54 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Πικάντικες Σαρδέλες
Facebook Twitter Whatsapp

 Πικάντικες Σαρδέλες

 Πικάντικες Σαρδέλες

 

Υλικά

600 γραμμ. σαρδέλες καθαρισμένες

λίγο ελαιόλαδο

αλάτι

πιπέρι

1 κ.σ. φρέσκια ρίγανη

2 σκ. σκόρδο

1 λεμόνι (χυμός και ξύσμα)

1 καυτερή φρέσκια πιπεριά ψιλοκομμένη

Εκτέλεση

Αφού καθαρίσουμε τις σαρδέλες αφαιρούμε το κόκαλο και τις ανοίγουμε σαν πεταλούδα (τα φιλέτα ενωμένα). Περιχύνουμε το ταψί με λίγο ελαιόλαδο.

Αραδιάζουμε τις σαρδέλες με τη ράχη τους στο ταψί. Αλατοπιπερώνουμε καλά και πασπαλίζουμε τα φιλέτα με τη ρίγανη.

Σε ένα μπολ βάζουμε το σκόρδο, την πιπεριά, το ξύσμα και το χυμό και ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο. Ανακατεύουμε και περιχύνουμε με το μείγμα τις σαρδέλες.

Ψήνουμε για 8΄-10΄ στους 200° C. Σερβίρουμε.