ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΑ - BARS

"O Θαλασσινός"

Δημοσίευση 13 Δεκεμβρίου 2010, 11:51 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
"O Θαλασσινός"
Facebook Twitter Whatsapp

Ο Θαλασσινός είναι όνομα και πράγμα.

Ο Θαλασσινός είναι όνομα και πράγμα.

Μια ψαροταβέρνα  σε μια ήσυχη γειτονιά στις Τζιτζιφιές, που επιμένει φανατικά στο φρέσκο ψάρι και τους θαλασσινούς μεζέδες.

Το βεραμάν χρώμα που αγκαλιάζει τον χώρο και τα έπιπλα δίνει έναν τόνο χαράς. Το γοητευτικό κεραμικό επιτοίχιο με την θαλασσινή παράσταση και η παραδοσιακή πιατοθήκη επιμένουν σταθερά να διακοσμούν τη σάλα.

Έχω ήδη επιλέξει το φρέσκο ψάρι μου και χαζεύω τις ορεκτικές θαλασσινές γεύσεις που «κολυμπούν» στο μενού.

Αρχή με γευστική δροσερή σαλάτα με τραγανό άισμπερκ, ρόκα, ντομάτα που έδεσε ωραία με τη βινεγκρέτ πορτοκαλιού, ξύσμα πορτοκάλι και τις λεπτοκομμένες φέτες καπνιστού ξιφία.

Τα καλαμαράκια, περασμένα ελάχιστα από τηγάνι, αγκαλιάζει ηδονικά η ευωδιαστή σάλτσα πέστο και σερβίρονται πάνω σε ένα λοφάκι από λεπτοκομμένες σαν σπιρτόξυλα χρυσαφένιες πατάτες. Ένα νόστιμο πιάτο που τρώγεται απνευστί.

Στον κατάλογο υπάρχουν πολλοί ελκυστικοί μεζέδες όπως σουπιά σπετζοφάι ή καραβιδάκι ψίχα σαγανάκι με εστραγκόν, κάποιοι και με πολίτικη καταγωγή, όπως η πίτα Καισαρείας, και είναι εύκολο να παρασυρθείς. Το ψητό ψάρι που μοσχοβολάει θάλασσα περιμένει να το τιμήσεις και αξίζει να παρακάμψεις τους μεζέδες για να το απολαύσεις όπως του πρέπει.

Λυσικράτους 32 & Ηρακλέους, Καλλιθέα, 210 9404518