ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΑ - BARS

"Pandeli"

Δημοσίευση 17 Φεβρουαρίου 2011, 05:21 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
"Pandeli"
Facebook Twitter Whatsapp

Περνώντας το κατώφλι του εστιατορίου Pandeli στο Κεφαλάρι, νιώθεις αμέσως κυρίαρχη την ατμόσφαιρα της Ανατολής.

Περνώντας το κατώφλι του εστιατορίου Pandeli στο Κεφαλάρι, νιώθεις αμέσως κυρίαρχη την ατμόσφαιρα της Ανατολής.

Το Pandeli διανύει τον έκτο χρόνο λειτουργίας του στην Αθήνα, φιλοξενώντας πολιτικούς, ανθρώπους των γραμμάτων και των τεχνών αλλά και πολλά επιχειρηματικά γεύματα.

Η ατμόσφαιρα μιας θολωτής σάλας από το ιστορικό κτίσμα στην Κων/πολη αναβιώνει στον χώρο του Pandeli στην Κηφισιά.

Tο Pandeli της Αθήνας είναι διακριτικά διακοσμημένο με στοιχεία από το μοναδικής τοποθεσίας εστιατόριο της Κων/πολης, που δεσπόζει στον όροφο της Αιγυπτιακής Αγοράς και αγναντεύει τη Γέφυρα του Γαλατά, τον Κεράτιο και τον Βόσπορο.

Μεριές σε τοίχους με ιριδίζοντα τιρκουάζ πλακάκια τύπου Νίκαιας της Μ. Ασίας, ζωγραφισμένο ταβάνι με σχέδια από αίθουσα σαραγιού, ζεστά χρώματα και ιδιαίτερα φωτιστικά δίνουν, χωρίς περιττές φωνές την αίσθηση της άνεσης και της νωχέλειας ανατολής.

Από το βασίλειο της κουζίνας οι πικάντικες μυρωδιές του παστουρμά και του κεμπάπ σε ζαλίζουν ηδονικά. Το ζεστό ζυμωτό ψωμί συνοδεύει ιδανικά την πεντανόστιμη καπνιστή μελιτζανοσαλάτα. Η πίτα πατσάγκα ντύνεται με αέρινο φύλλο γιουφκά που τυλίγει με τέχνη τη νοστιμιά του παστουρμά με κασέρι και ντομάτα.

Εξαιρετικό το γιουφκαλί πιλάβ που έρχεται μέσα σε παραδοσιακό σκεύος και είναι ρύζι μπασμάτι με αμύγδαλα, μπουκίτσες κοτόπουλο και τηγανητό φιδέ μέσα σε φύλλο κρούστας που ψήνεται στο φούρνο.

Το χιουνκάρ μπεγιεντί σκέτο μεγαλείο. Βελούδινος ο πουρές της καπνιστής μελιτζάνας που σιγοντάρεται αρμονικά με τα κομματάκια από γευστικό κοκκινιστό μοσχάρι. Πληθωρικό πιάτο που, όπως αναφέρει η Μ. Ιορδανίδου στη Λωξάντρα, το πιάτο αυτό σημαίνει: "του ηγεμόνα τού άρεσε πουρές μελιτζάνας με κεμπάπ".

Το μαστόρικο ψήσιμο του πικάντικου κιοφτέ Αντανά κεμπάπ που συνοδεύεται με πιτούλες, πουρέ μελιτζάνας, ψητές πιπεριές και ρύζι αρωματισμένο είναι από τα κλασικά και αγαπημένα πιάτα. Στο εστιατόριο Pandeli θα φας σαν πασάς.

Πεντέλης 3, Κηφισιά, 210 8080787