ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΑ - BARS

Ανθός γεύσεων

Δημοσίευση 12 Αυγούστου 2014, 08:01 / Ανανεώθηκε 10 Αυγούστου 2014, 12:29
Facebook Twitter Whatsapp

Ένα μικρό μαγαζί με ιστορία ξαναγεννιέται στα χέρια ενός ικανού μάγειρα, στην Καλλιθέα.

Ένα μικρό μαγαζί με ιστορία ξαναγεννιέται στα χέρια ενός ικανού μάγειρα, στην Καλλιθέα.

Η θέσηΕκεί που λειτουργούσε το «Μαγέρικο της Νάγιας», αυτό το ταβερνάκι με την πικρή ιστορία (είχε κλείσει έπειτα από ένα τραγικό δυστύχημα στο οποίο είχε χαθεί η Ικαριώτισσα μαγείρισσα).

 

Η ατμόσφαιρα Ο Γιώργος Γεράρδος -ένας από τους τρεις φιναλίστ του φετινού MasterChef- έχει καταφέρει να στήσει τον «Ανθό γεύσεων», ένα μαγαζί το ίδιο φιλόξενο με το παλιό. Αίσθηση από μπιστρό μαζί με φολκλόρ ταβέρνα.

 

Το φαγητό Η έμφαση στην καλή πρώτη ύλη είναι φανερή, τα προϊόντα φτάνουν από μικρούς παραγωγούς, χωρίς μεσάζοντες. ∆ύο φίλοι από την παρέα «παραμίλησαν» με τα μακαρόνια με τον βουβαλίσιο κιμά (από φάρμα της Κερκίνης). Αλλοι δύο διάλεξαν το κοκοράκι που πρότεινε για πιάτο ημέρας - ο ένας ψητό στα κάρβουνα και ο άλλος στο φούρνο με πουρέ. Πλούσια, αυθεντική γεύση. Το χταποδάκι με τις ταλιατέλες από λαχανικά ήταν ελαφρύ και εθιστικό, δεν μπορούσες να σταματήσεις να τσιμπάς, ενώ το μπιφτέκι, επίσης από κρέας βουβαλιού, έρχεται όπως του αρμόζει, κόκκινο στην καρδιά του και ζουμερό. Πολύ καλά και όσα πήραμε για τη μέση, όπως η πατατοσαλάτα και το κουσκούς με τα λαχανικά. Αφήσαμε ελάχιστο χώρο για τα γλυκά. Μοιραστήκαμε μια εξαιρετική πάβλοβα με μαρμελάδα φράουλα και ένα φινετσάτο φοντάν με κάρδαμο.

 

Ο λογαριασμός Περί τα 20 ευρώ το άτομο.

 

Η κάβα Εμφιαλωμένο κρασί σε καλές τιμές και μπίρες από την Ελλάδα.

 

Επιπλέον πληροφορίες Λειτουργεί καθημερινά από τις 8 μ.μ. Θα βρείτε χώρο στάθμευσης στα γύρω στενά με σχετική ευκολία, εκτός από τις ώρες αιχμής.

 

 

Ανθός Γεύσεων, Ευαγγελιστρίας 96 & Γαλατείας, Καλλιθέα, τηλ. 213 02 71 631.

Πηγή: gastronomos