ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΑ - BARS

To ’’Brokies’’ στην Κάντζα μόνο broke δε θα σε αφήσει!

Δημοσίευση 28 Μαρτίου 2017, 15:13 / Ανανεώθηκε 28 Μαρτίου 2017, 16:11
To ’’Brokies’’ στην Κάντζα μόνο broke δε θα σε αφήσει!
Facebook Twitter Whatsapp

Τι εννοείς πάλι θα φύγουμε εκτός συνόρων; Αυτή τη φορά δε θα πάμε ούτε σ

Τι εννοείς πάλι θα φύγουμε εκτός συνόρων; Αυτή τη φορά δε θα πάμε ούτε στο κέντρο, ούτε στα βόρεια αλλά ούτε και στον Πειραιά. Αυτή τη φορά θα πάμε στο Brokies Mood Bar. Από τη Μαργαρίτα Γραμματικού

Λίγο (πολύ, βασικά) πιο έξω από τα σύνορα των Νοτίων, υπάρχει ένα mood bar που ήρθε για να αλλάξει τον τρόπο που βλέπεις, το φαγητό, τα cocktails και φυσικά, το brunch. Ήρθε για να σε κάνει να συνειδητοποιήσεις πως κάθε χιλιόμετρο αξίζει. Αξίζει μια αντίστοιχη μπουκιά.

Στη Λεωφόρο Λαυρίου λοιπόν, υπάρχει ένα μαγαζί που λίγοι ξέρουν μα πολλοί μιλούν γι΄αυτό. Αυτό λέγεται Brokies και δεν μετρά πολλά χρόνια ζωής αλλά σίγουρα καταφέρνει –όντας αρκετά έξω από το κέντρο της Αθήνας- να είναι πάντα γεμάτο. Ίσως να φταίνε τα καλά του ποτά, ο πάντα ενημερωμένος κατάλογος με τα cocktails σε επιμέλεια και εκτέλεση του Δημήτρη Μενεγάκη. Ίσως όμως να φταίει και το ιδιαίτερο brunch που σερβίρει κάθε Σαββατοκύριακο δια χειρός της σεφ του, Δέσποινας Πάνου. Ίσως και η μουσική που συνοδεύει όλα τα παραπάνω.

Τώρα που το ξανασκέφτομαι  δεν φταίει τίποτα από αυτά. Είναι ο συνδυασμός τους. Είναι αυτός ο εξαιρετικούς συνδυασμός που δημιούργησαν ο Γρηγόρης και ο Δημήτρης όταν άνοιξαν ένα μαγαζί που πάντα ήθελαν να υπάρχει στην γειτονιά τους, έτσι ώστε να μπορούν να πηγαίνουν για ποτό, φαγητό, ακόμη και απλώς για να χαλαρώνουν. Γι’ αυτόν ακριβώς τον λόγο κάνενας από τους δύο δεν είναι απών από το «πόστο» του. Ο Δημήτρης πίσω από το bar και ο Γρηγόρης εδώ, εκεί και παντού.

Τι κάνει όμως μια νότια σε ένα mood bar στην Κάντζα; Όπου brunch και πανηγύρι. Στο Brokies θα βρεις ένα από τα καλύτερα και πιο ιδιαίτερα brunch menus της Αθήνας. Ξεκινώντας από το υπέρτατο πρωινό με αυγά και μπέικον μέσα σε ένα αφράτο κουλούρι Θεσσαλονίκης. Έχεις ξαναφάει αυγά (από τις κότες στην Κάντζα) μέσα σε κουλούρι σε brunch; Όχι; Ούτε εγώ είχα.

Συνεχίζοντας, δοκιμάσαμε την σούβλα του Brokies. Αχ, η σούβλα του Brokies. Αυτό θα πω μόνο και θα το αφήσω πάνω σου, αφού φήμες λένε πως είναι το καλύτερο πιάτο στο brokeat menu τους *κλείνω μάτι*. Όλα αυτά φυσικά, μαζί με τα υπέρτατα cocktails τους. Γιατί όσο εμείς αγαπάμε το αλκοόλ, το αλκοόλ μας αγαπάει πίσω με την ιδέα του Cabarita, τη δροσερή γεύση φράουλας του Strawberry Negroni και  το μυστικό που κρύβεται μέσα σε κάθε Prosciutto Old Fashion. Ανοιχτά  8:00π.μ.–2:00π.μ.

Brokies, Λεωφ. Λαυρίου 7, Κάντζα, τηλ. 210 623 38 10

nou-pou.gr

Πηγή: nou-pou.gr