current views are: 16

25 Ιανουαρίου 2016
Δημοσίευση05:47

Τσίπρας: «Η ετυμηγορία του λαού ακυρώνει τα μνημόνια και καθιστά την τρόικα παρελθόν» (ηχητικό)

Σας τά ‘λεγε ο Αλέξης, από τα Προπύλαια, τη βραδιά της νίκης του ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου 2015, αλλά εσείς – παρά τους αλαλαγμούς – δεν φάνηκε ότι τον πολυπιστεύατε.

Δημοσίευση 05:47’

Σας τά ‘λεγε ο Αλέξης, από τα Προπύλαια, τη βραδιά της νίκης του ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου 2015, αλλά εσείς – παρά τους αλαλαγμούς – δεν φάνηκε ότι τον πολυπιστεύατε.

Σας τά ‘λεγε ο Αλέξης, από τα Προπύλαια, τη βραδιά της νίκης του ΣΥΡΙΖΑ ​στις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου 2015, αλλά εσείς – παρά τους αλαλαγμούς – δεν φάνηκε ότι τον πολυπιστεύατε.

“Η Ελλάδα” άφηνε πίσω της “τη λιτότητα της καταστροφής” και “μια πενταετία ταπείνωσης και οδύνης”. Η ετυμηγορία σας, ακύρωνε “με τρόπο αδιαμφισβήτητο τα μνημόνια της λιτότητας” και καθιστούσε “την τρόικα παρελθόν”. Κι επειδή την έβλεπε στο ματάκι σας την αμφισβήτηση, φρόντιζε, ο ριζοσπάστης της αριστεράς, με ρητές διαβεβαιώσεις, να διαλύσει κάθε ίχνος αμφιβολίας: “Η νέα ελληνική κυβέρνηση” θα διαπραγματευόταν δίχως “αμοιβαία καταστροφική ρήξη” με τους εταίρους “για να βγει η Ελλάδα από τον φαύλο κύκλο της υπερχρέωσης” όμως “συνέχιση της υποταγής δεν θα γίνει ανεκτή”. Και δεν έγινε. Κι έχουν “αποκτήσει ξανά η χώρα και ο λαός μας τη χαμένη τους αξιοπρέπεια”.

Και ζούμε εμείς καλά, κι αυτοί, ακόμα καλύτερα. Ευτυχείτε…:

«Πολίτες της Αθήνας, σήμερα ο ελληνικός λαός έγραψε ιστορία. Η ελπίδα έγραψε ιστορία. Η Ελλάδα γυρίζει σελίδα.
Η Ελλάδα αφήνει πίσω της τη λιτότητα της καταστροφής. Αφήνει πίσω της τον φόβο και τον αυταρχισμό. Αφήνει πίσω της μια πενταετία ταπείνωσης και οδύνης. Η ετυμηγορία του ελληνικού λαού κλείνει, με τρόπο αδιαμφισβήτητο, τον φαύλο κύκλο της λιτότητας στην πατρίδα μας. Η ετυμηγορία του ελληνικού λαού ακυρώνει, σήμερα, με τρόπο αδιαμφισβήτητο, τα μνημόνια της λιτότητας και της καταστροφής. Η ετυμηγορία του ελληνικού λαού καθιστά, πλέον, την τρόικα παρελθόν για το κοινό, ευρωπαϊκό μας πλαίσιο.

Θέλω να σας διαβεβαιώσω, η νέα ελληνική κυβέρνηση θα είναι έτοιμη να συνεργαστεί και να διαπραγματευτεί – για πρώτη φορά – με τους εταίρους μας, μία δίκαιη, αμοιβαία, επωφελή και βιώσιμη λύση. Για να βγει η Ελλάδα από τον φαύλο κύκλο της υπερχρέωσης.

Φίλες και φίλοι, η νέα ελληνική κυβέρνηση θα διαψεύσει όλες τις Κασσάνδρες, μέσα και έξω από τη χώρα. Ούτε, αμοιβαία καταστροφική ρήξη θα υπάρξει, ούτε, όμως, συνέχιση της υποταγής θα γίνει ανεκτή.

Προτεραιότητα μας, πάνω απ΄ όλα, θα είναι να αποκτήσει ξανά η χώρα και ο λαός μας, την χαμένη τους αξιοπρέπεια». 

Ακούστε το ηχητικό 


σχετικα αρθρα