Καραμελωμένο ποπ κορν
Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 100 C. Αφού βουτυρώσετε ένα μεγάλο ταψί, τοποθετείστε το ποπ κορν σε αυτό.
Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 100 C. Αφού βουτυρώσετε ένα μεγάλο ταψί, τοποθετείστε το ποπ κορν σε αυτό.
Υλικά
- 1/2 φλ. βούτυρο
- 1 φλ. καστανή ζάχαρη
- 1/2 φλ. σιρόπι γλυκόζης
- 1 κ.γ. αλάτι
- 1/2 κ.γ. μαγειρική σόδα
- 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας/βανιλίνη
- περίπου 10 κούπες ποπ κορν έτοιμο
Εκτέλεση
Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 100 C. Αφού βουτυρώσετε ένα μεγάλο ταψί, τοποθετείστε το ποπ κορν σε αυτό.
Σε ένα μέτριο κατσαρολάκι που ζεσταίνετε σε μέτρια φωτιά λιώστε το βούτυρο. Προσθέστε την καστανή ζάχαρη, τη γλυκόζη και το αλάτι.
Αφήστε το μείγμα να έρθει σε βρασμό ενώ ανακατεύετε συνέχεια. Αφήστε το να βράσει χωρίς ανακάτεμα για 4 λεπτά. Αποσύρετε από τη φωτιά και προσθέστε τη μαγειρική σόδα και τη βανίλιας στο μείγμα κι ανακατέψτε ώστε να ομογενοποιηθούν.
Περιχύνετε το ποπ κορν με το μείγμα σε λεπτή στρώση και φροντίζετε να καλυφθεί όλο. Βάζετε το ποπ κορν σε 2 ρηχά ταψιά και ψήστε στον προθερμασμένο φούρνο ανακατεύοντας κάθε 15 λεπτά για 1 ώρα.
Αποσύρετε από τον φούρνο και αφήνετε το ποπ κορν να κρυώσει πριν το «σπάσετε» σε κομμάτια.
foodmaniacs.gr
ολες οι ειδησεις
- Ποιοι παίρνουν 817 ευρώ για 15 μήνες – Η αίτηση
- Τράπεζες: Κλείνουν για τέσσερις ημέρες – Ανατροπές σε μισθούς – Τι ισχύει με τις συναλλαγές
- Επιδόματα: Μέρα πληρωμών η σημερινή – Ποιοι πάνε ταμείο
- Ο καιρός της Παρασκευής: Καλύτερες συνθήκες χωρίς συγκέντρωση αφρικανικής σκόνης
Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr