current views are: 6

26 Φεβρουαρίου 2019
Δημοσίευση17:46

Σπιτικά τσιπς, στο τηγάνι ή το φούρνο

Τα πατατάκια που ξετρελαίνουν μικρούς και μεγάλους μπορείτε να τα φτιάξετε και μόνοι σας.

Δημοσίευση 17:46’
αρθρο-newpost

Τα πατατάκια που ξετρελαίνουν μικρούς και μεγάλους μπορείτε να τα φτιάξετε και μόνοι σας.

Υλικά συνταγής

2-3 πατάτες
λάδι
αλάτι
ρίγανη (προαιρετικά)
 
Εκτέλεση συνταγής

Καθαρίζετε τις πατάτες και τις κόβετε σε όσο πιο λεπτές φέτες μπορείτε είτε με μαχαίρι είτε με το λεγόμενο «μαντολίνο» (κόφτης/τρίφτης λαχανικών), που στη συγκεκριμένη περίπτωση προτείνεται για τέλειο αποτέλεσμα. Έτσι θα φτιάξετε πολύ λεπτά και τραγανά πατατάκια. Ξεπλένετε τις φέτες πατάτας πολύ καλά και τις στεγνώνετε σε απορροφητικό χαρτί.

Αν τα φτιάξετε στο φούρνο: Προθερμαίνετε το φούρνο. Στρώνετε τη λαμαρίνα με αντικολλητικό χαρτί και απλώνετε τις φέτες πατάτας, αφού τις αλείψετε με λάδι κι απ’ τις δυο πλευρές και τις αλατίσετε. Ψήνετε απ’ τη μια πλευρά μέχρι να ροδίσουν και τις γυρίζετε κι απ’ την άλλη. Βγάζετε τις πατάτες και τις αφήνετε πάλι για λίγο σε απορροφητικό χαρτί, εφόσον κρίνετε ότι χρειάζεται. Πασπαλίζετε με ρίγανη (προαιρετικά) και σερβίρετε.

Αν τα φτιάξετε στο τηγάνι. Βάζετε λάδι στη φριτέζα και μόλις κάψει, ρίχνετε τις πατάτες και τις τηγανίζετε μέχρι να ροδίσουν και να γίνουν τραγανές. Τις βγάζετε με τρυπητή κουτάλα και τις αφήνετε να στραγγίξουν για λίγο σε απορροφητικό χαρτί πριν τις σερβίρετε.

Δείτε ακόμη: Συνταγές για ντιπ


σχετικα αρθρα