ΣΝΑΚ

Αλμυρό κέικ με πράσα, φέτα και μυρωδικά

Δημοσίευση 12 Μαρτίου 2019, 14:07 / Ανανεώθηκε 12 Μαρτίου 2019, 14:07
Αλμυρό κέικ με πράσα, φέτα και μυρωδικά
Facebook Twitter Whatsapp

Τα αλμυρά κέικ είναι ιδανικά για το γραφείο, τη σχολή ή το σχολείο. Μεταφέρονται εύκολα, χορταίνουν και αρέσουν σε μικρούς και μεγάλους.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Υλικά συνταγής

Για 2 φόρμες

1 κιλό αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
4 πράσα (μόνο το λευκό τμήμα τους) ψιλοκομμένο
½ ματσάκι μαϊντανός ψιλοκομμένος
½ ματσάκι άνηθος ψιλοκομμένος
8 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
300 γρ. φέτα σε τρίμμα
100 γρ. κασέρι τριμμένο
½ φλιτζάνι του τσαγιού βούτυρο γάλακτος λιωμένο
7 αυγά
½ φλιτζάνι του τσαγιού κρέμα γάλακτος
αλάτι, πιπέρι
 
Εκτέλεση συνταγής

Ρίχνετε σε μια λεκάνη τα πράσα και τα κρεμμυδάκια και τα πασπαλίζετε με αλάτι. Τα τρίβετε για να μαραθούν λίγο. Προσθέτετε κατόπιν το αλεύρι και ανακατεύετε.

Ενσωματώνετε στο μείγμα τη φέτα, το κασέρι, το μαϊντανό, τον άνηθο και τα αυγά χτυπημένα με την κρέμα γάλακτος. Τέλος προσθέτετε το πιπέρι και τα 2/3 από το βούτυρο και ανακατεύετε πολύ καλά.

Αδειάζετε το μείγμα σε 2 φόρμες αλειμμένες με το υπόλοιπο βούτυρο και αφήνετε να σταθούν 20’-30’. Κατόπιν ψήνετε τα κέικ σε προθερμασμένο φούρνο στους 180° C -200° C για 55’-60’. 

Δείτε ακόμη: Νηστίσιμο κέικ με ταχίνι-πορτοκάλι (Βίντεο)