current views are: 21

22 Οκτωβρίου 2018
Δημοσίευση11:32

Πατέ ελιάς, το πανεύκολο μεσογειακό σνακ

Απ’ τις πιο γρήγορες και πιο αγαπητές πάστες, η πάστα ελιάς προσδίδει μεσογειακό ταμπεραμέντο στο …τσιμπολόγημα.

Δημοσίευση 11:32’

Απ’ τις πιο γρήγορες και πιο αγαπητές πάστες, η πάστα ελιάς προσδίδει μεσογειακό ταμπεραμέντο στο …τσιμπολόγημα.

Υλικά συνταγής

  • 3 σκελίδες σκόρδο, ξεφλουδισμένες
  • 1 φλιτζάνι ελιές Καλαμών χωρίς κουκούτσι
  • 2 κουταλιές της σούπας κάππαρη ξαλμυρισμένη με άφθονο νερό
  • 3 κουταλιές της σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 2 κουταλιές της σούπας χυμό λεμονιού

Εκτέλεση συνταγής

Ρίχνετε τις σκελίδες σκόρδου στο μπλέντερ και τις ψιλοκόβετε. Προσθέτετε τις ελιές, την κάπαρη, το μαϊντανό, το χυμό λεμονιού και το ελαιόλαδο. Δουλεύετε τη συσκευή μέχρι να ομοιογενοποιηθεί το μείγμα. Ελέγξτε στο τέλος τη γεύση μήπως χρειαστεί λίγο λεμόνι ακόμη.

Συμβουλή. Σερβίρετε το πατέ ελιάς με φρέσκο ή με φρυγανισμένο ψωμί, πίτες, κριτσινάκια. Δοκιμάστε το και με πράσινες ελιές.

 


σχετικα αρθρα