current views are: 5

10 Ιουνίου 2015
Δημοσίευση05:10

Δροσάτο λεμονογλυκό με ’digestive’ και γιαούρτι

Τριβουμε τα μπισκότα στο μούλτι και τα ανακατεύουμε με το βούτυρο μέχρι να γίνουν μια μάζα

Δημοσίευση 05:10’
αρθρο-newpost

Τριβουμε τα μπισκότα στο μούλτι και τα ανακατεύουμε με το βούτυρο μέχρι να γίνουν μια μάζα

Υλικά

  • 400γρ μπισκότα τύπου ‘digestive’
  • 150γρ βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
  • 1 κιλό γιαούρτι στραγγιστό 
  • 1 γάλα ζαχαρούχο
  • χυμό ενός λεμονιού
  • Ξύσμα λεμονιού

Εκτέλεση

Τριβουμε τα μπισκότα στο μούλτι και τα ανακατεύουμε με το βούτυρο μέχρι να γίνουν μια μάζα

Τα στρώνουμε ομοιόμορφα σε ενα μέτριο ταψάκι και τα πατάμε καλά με τα χέρια μας

Χτυπάμε για 1-2 λεπτά στο μίξερ το γιαούρτι με το ζαχαρούχο και το χυμό λεμονιού και στρώνουμε την κρέμα πάνω απο τα μπισκότα

Πασπαλίζουμε με ξύσμα λεμονιού και βάζουμε στο ψυγείο για 3-4 ώρες πριν σερβίρουμε


σχετικα αρθρα