Άπαιχτα πιτάκια με μαρμελάδα
Χτυπάμε τους κρόκους με ένα πιρούνι και τους ρίχνουμε σε μια λεκανίτσα. Ρίχνουμε το χλιαρό γάλα, τη μαγιά,το ξύσμα και ανακατεύουμε
Χτυπάμε τους κρόκους με ένα πιρούνι και τους ρίχνουμε σε μια λεκανίτσα. Ρίχνουμε το χλιαρό γάλα, τη μαγιά,το ξύσμα και ανακατεύουμε
Υλικά
περίπου 15 κομμάτια
- 1/2 κιλό αλεύρι περίπου
- 100 γρ. βούτυρο
- 2 κρόκους αυγών
- 1/2 φακελάκι ξηρή μαγιά
- 1 ποτήρι γάλα χλιαρό
- ξύσμα από μισό πορτοκάλι
- 1-2 κ.σ. μαύρη ζάχαρη
- 15 κ.γ. μαρμελάδα
- καρύδια
Εκτέλεση
Χτυπάμε τους κρόκους με ένα πιρούνι και τους ρίχνουμε σε μια λεκανίτσα. Ρίχνουμε το χλιαρό γάλα, τη μαγιά,το ξύσμα και ανακατεύουμε. Αφού έχουμε λιώσει το βούτυρο και το έχουμε αφήσει να γίνει χλιαρό, το προσθέτουμε και αυτό στο μίγμα. Ανακατεύουμε πολύ καλά, και σταδιακά ρίχνουμε το αλεύρι.
Ζυμώνουμε μέχρι να γίνει μια ωραία ενιαία ζύμη. Αφήνουμε τη ζύμη να φουσκώσει για μισή ώρα, σκεπάζοντας τη λεκανίτσα με μια πετσέτα. Έπειτα, χωρίζουμε τη ζύμη σε δυο μπαλάκια και ανοίγουμε 2 ορθογώνια φύλλα.
Κόβουμε τη ζύμη με ένα μαχαίρι σε μικρά ορθογώνια και τοποθετούμε από ένα κουτάλι μαρμελάδα σε κάθε μικρό ορθογώνιο. Αν θέλουμε βάζουμε και καρύδια.
Τα κλείνουμε,τα χαράζουμε και τα τοποθετούμε ένα ένα στο ταψί.
Τα αλοίφουμε με κρόκο αυγού και τα ψήνουμε στους 200 βαθμούς μέχρι να ροδίσουν, περίπου μισάωρο.
ολες οι ειδησεις
- Επίθεση Ιράν στο Ισραήλ: Το πρώτο μήνυμα Νετανιάχου – «Αναχαιτίσαμε, απωθήσαμε, μαζί θα κερδίσουμε»
- Καιρός: Καλοκαίρι με θερμοκρασίες άνω των 30 βαθμών μέχρι τη Δευτέρα – Έρχονται λασποβροχές από την Τρίτη
- Σεισμός 4,6 βαθμών Ρίχτερ στην Εύβοια
- Netflix: Σκηνή σε ταινία που βασίζεται σε μυθιστόρημα του Stephen King οδήγησε σε λιποθυμίες
Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr