current views are: 10

14 Νοεμβρίου 2016
Δημοσίευση06:10

Μπαμπαδακιάάάά…!!!

Εξαφανίστηκαν με το που εμφανίστηκαν! Την επόμενη φορά διπλή δόση!!!

Δημοσίευση 06:10’

Εξαφανίστηκαν με το που εμφανίστηκαν! Την επόμενη φορά διπλή δόση!!!

Εξαφανίστηκαν με το που εμφανίστηκαν! Την επόμενη φορά διπλή δόση!!!

Υλικά

  • 300 γρ.αλεύρι γ.ο.χ
  • 100 γρ.βούτυρο ή μαργαρίνη λιωμένη ή ακόμα και σπορέλαιο
  • 250 ml γάλα χλιαρό
  • 2 αυγά σε θερμ.δωμ.
  • 2 κ.σ κοφτές ζάχαρη
  • 1 φακελάκι μαγιά σκόνη
  • 1 βανίλια
  • 1/2 κ.γ αλάτι
  • ξύσμα 1 λεμονιού

για τη γέμιση

  • 1 φακελάκι γκαρνί σκόνη+200 ml γάλα κρύο (χτυπημένα σε σαντιγι) ή 300 γρ.κρέμα γάλακτος+1 βανίλια+1 κ.σ άχνη ζάχαρη χτυπημένα σε σαντιγι (ότι γέμιση προτιμάτε). 

για το το σιρόπι

  • 2 κούπες ζάχαρη
  • 2 1/2 κούπες νερό
  • χυμό 1/2 λεμονιού
  • 1 βανίλια
  • 1 σφηνοπότηρο κονιάκ ή ρούμι ή ποτό Αμαρέτο
  • λίγη μαρμελάδα βερίκοκο για το άλειμμα

  Εκτέλεση

Χτυπάω τη σαντιγι και τη βάζω στο ψυγείο μέχρι να τη χρειαστώ.

Σ’ένα μπολ ρίχνω το γάλα,τη ζάχαρη και τη μαγιά και τα ανακατεύω.Προσθέτω τα αυγά,το λιωμένο βούτυρο,το αλάτι,το ξύσμα και τη βανίλια.Ανακατεύοντας ρίχνω και το αλεύρι μεχρι να έχω ένα μίγμα παχύρευστο και κολλώδες.(Εγώ χρησιμοποίησα μίξερ,αλλά γίνεται και στο χέρι)

Αδειάζω το μίγμα με τη βοήθεια 1 κουταλιού σε 12 υποδοχές για μάφινς βουτυρωμένες και αλευρωμένες και αφήνω το μίγμα μου να φουσκώσει μέχρι το χείλος από τις θήκες 30 λεπτά. Ψήνω στους 170 πάνω κάτω για 30 λεπτάκια περίπου να πάρουν ωραίο χρώμα.

Βράζω το σιρόπι 2-3 λεπτά μόνο και προσθέτω στο τέλος τη βανίλια και το ποτό. Βουτάω τα χλιαρά ή κρύα μπαμπαδάκια στο χλιαρό προς ζεστό σιρόπι,αφού κόψω πρώτα λίγο το καπάκι από πάνω. Δεν το αφαίρεσα όλο,απλά το έκοψα μέχρι να στέκεται για να σιροπιαστουν καλύτερα για 2 λεπτά περίπου. Τα βάζω σε πιατέλα να κρυώσουν.

Τα γεμίζω με σαντιγι με τη βοήθεια ενός κορνέ και αλλείφω την επιφάνεια με λίγη μαρμελάδα βερίκοκο αραιωμένη με λίγο κονιάκ.


σχετικα αρθρα