ΓΛΥΚΟ

Πασχαλινά κουλούρια του Στέλιου Παρλιάρου

Δημοσίευση 29 Μαρτίου 2017, 18:08 / Ανανεώθηκε 29 Μαρτίου 2017, 18:51
Πασχαλινά κουλούρια του Στέλιου Παρλιάρου
Facebook Twitter Whatsapp

Βάζουμε όλα τα υλικά -εκτός από το αυγό για την επάλειψη- στον κάδο του μίξερ και τα ζυμώνουμε με το γάντζο για αρκετ

Δεν χρειάζεται να βάλουμε κάποιο αρωματικό. Τα κουλούρια αυτά μοσχοβολούν βούτυρο.

Υλικά

  • 400 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1/2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • 80 γρ. βούτυρο αγελάδας, σε θερμοκρασία δωματίου
  • 120 γρ. άχνη ζάχαρη
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 75 γρ. γάλα φρέσκο, πλήρες
  • 2 αυγά + 1 επιπλέον για άλειμμα

Εκτέλεση

Βάζουμε όλα τα υλικά -εκτός από το αυγό για την επάλειψη- στον κάδο του μίξερ και τα ζυμώνουμε με το γάντζο για αρκετή ώρα. Εναλλακτικά, ζυμώνουμε με τα χέρια.

Μόλις γίνει ένα ομοιογενές ζυμάρι, το σκεπάζουμε και το αφήνουμε να ξεκουραστεί στο ψυγείο για 1 ώρα. Πλάθουμε μακρόστενα μπαστούνια μήκους 14 εκ. και πάχους 1 εκ., τα διπλώνουμε στη μέση και τα στρίβουμε σε πλεξούδα.

Τα τοποθετούμε στη λαμαρίνα του φούρνου, πάνω σε λαδόκολλα. Χτυπάμε το αυγό μαζί με 1 κ.σ. νερό ή γάλα και αλείφουμε τα κουλούρια. Τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160°C για 20-25 λεπτά έως ότου ροδίσουν.

steliosparliaros.gr