current views are: 17

4 Ιανουαρίου 2019
Δημοσίευση12:12

Μους γιαουρτιού με μπισκότα και καραμέλα

Πολύ εύκολο και απολαυστικό επιδόρπιο

Δημοσίευση 12:12’

Πολύ εύκολο και απολαυστικό επιδόρπιο

Υλικά συνταγής

180 γρ. μπισκότα πικραμύγδαλου ή άλλα της αρεσκείας σας

500 γρ. γιαούρτι στραγγιστό

300ml κρέμα γάλακτος

2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη άχνη

1 σφηνάκι λικέρ πικραμύγδαλο (Amaretto)

1 βανίλια σε σκόνη

σάλτσα καραμέλας έτοιμη ή σπιτική και χονδροκομμένα αμύγδαλα για το γαρνίρισμα

Εκτέλεση συνταγής

Χτυπάτε με το σύρμα το γιαούρτι, την κρέμα γάλακτος, τη βανίλια, το λικέρ και την άχνη μέχρι να ομοιογενοποιηθούν τα υλικά και να αφρατέψουν.  

Μεταφέρετε το μείγμα στο ψυγείο και το αφήνετε να κρυώσει.  

Για να σερβίρετε, μοιράζετε σε ατομικά μπολάκια ή ποτήρια κατά στρώσεις τα μπισκότα χονδροτριμμένα με το μείγμα γιαουρτιού πασπαλίζοντας με λίγα αμύγδαλα και περιχύνοντας με σάλτσα καραμέλας.

Δείτε ακόμη: Συνταγή για σπιτική σάλτσα καραμέλας


σχετικα αρθρα