ΓΛΥΚΟ

Κέικ με κρέμα βανίλιας και τραγανή κρούστα αμυγδάλου

Δημοσίευση 19 Απριλίου 2019, 13:00 / Ανανεώθηκε 3 Μαΐου 2019, 14:17
Κέικ με κρέμα βανίλιας και τραγανή κρούστα αμυγδάλου
Facebook Twitter Whatsapp

Ένα αλλιώτικο γεμιστό κέικ με φρέσκια μαγιά, λαχταριστή κρέμα και τραγανή κρούστα αμυγδάλου.

 

Υλικά συνταγής

♦ Για τη ζύμη

42 γρ. νωπή μαγιά
75 γρ. ζάχαρη
250ml γάλα
500 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
50 γρ. βούτυρο μαλακό
λίγο αλάτι

♦ Για την κρούστα αμυγδάλου

100 γρ. βούτυρο λιωμένο
200 γρ. αμύγδαλα εφιλέ
150 γρ. ζάχαρη
3 κουταλιές της σούπας γάλα

♦ Για την κρέμα βανίλιας

4 φύλλα ζελατίνης
500ml φρέσκο γάλα
75 γρ. ζάχαρη
50 γρ. κορν φλάουρ
1 αυγό
½ κουταλάκι του γλυκού βανίλια σκόνη ή εσάνς βανίλιας

Εκτέλεση συνταγής

Αναμειγνύετε τη μαγιά με λίγη ζάχαρη και λίγο χλιαρό γάλα σε ένα μπολάκι και την αφήνετε 15'. Στη συνέχεια ανακατεύετε όλα τα υλικά της ζύμης μεταξύ τους μέχρι να αποκτήσετε ένα ζυμάρι που δεν κολλάει στα χέρια. Το αφήνετε σκεπασμένο για 30'. Στη συνέχεια το απλώνετε σε ελαφρά βουτυρωμένο ή στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί, παραλληλόγραμμο ή στρογγυλό σκεύος.

Ετοιμάζετε το μείγμα της κρούστας αμυγδάλου ανακατεύοντας όλα τα υλικά της μεταξύ τους εκτός από τα αμύγδαλα σε μέτρια φωτιά. Βγάζετε το κατσαρολάκι απ' τη φωτιά και προσθέτετε τα αμύγδαλα. Απλώνετε το μείγμα πάνω στην επιφάνεια της ζύμης και το αφήνετε πάλι σκεπασμένο στην άκρη για 15'. Ψήνετε το γλυκό για 30'-35' σε προθερμασμένο στους 180° C φούρνο.

Ετοιμάζετε την κρέμα: Μουσκεύετε για λίγο τα φύλλα ζελατίνης να μαλακώσουν. Σε ένα κατσαρολάκι ανακατεύετε τη ζάχαρη με το γάλα και το κορν φλάουρ. Όταν το μείγμα δέσει αποσύρετε απ' τη φωτιά και προσθέτετε τον κρόκο, τη ζελατίνη στυμμένη και το ασπράδι χτυπημένο σε μαρέγκα.

Κόβετε το κέικ οριζόντια σε δύο φέτες με κοφτερό μαχαίρι ή τεντωμένη κλωστή και απλώνετε στο κάτω κομμάτι την κρέμα. Σκεπάζετε με το κομμάτι που έχει την κρούστα αμυγδάλου, αφήνετε το γλυκό να κρυώσει και σερβίρετε.

Πηγή: icookgreek.com