ΓΛΥΚΟ

Αφράτα μπισκοτάκια με μαρμελάδα

Δημοσίευση 6 Ιουλίου 2019, 23:00 / Ανανεώθηκε 12 Ιουλίου 2019, 13:19
Αφράτα μπισκοτάκια με μαρμελάδα
Facebook Twitter Whatsapp

Υπέροχο γλύκισμα χωρίς πολύ… φασαρία.

Υλικά για 45 μπισκοτάκια

1 φλιτζάνι του τσαγιού ζάχαρη

2 φλιτζάνια του τσαγιού βούτυρο κομμένο με κομματάκια

3 φλιτζάνια του τσαγιού αλεύρι

1 αυγό

2 βανίλιες σκόνη

1 κουταλάκι γλυκού μπέικιν πάουντερ

το ξύσμα 1 λεμονιού ή 1 πορτοκαλιού

μαρμελάδα πορτοκάλι

Εκτέλεση συνταγής

  1. Ανακατεύετε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ και πλάθετε το μείγμα με κρύο βούτυρο. Προσθέτετε το αυγό, τη ζάχαρη, τις βανίλιες και το ξύσμα πορτοκαλιού ή λεμονιού. ( Ίσως χρειαστείτε λίγο περισσότερο αλεύρι, η ζύμη πρέπει να είναι μαλακιά χωρίς να κολλάει).
  2. Πλάθετε στρογγυλά μπισκότα και με ένα κουταλάκι κάνετε μια μικρή λακκούβα στο κέντρο όπου βάζετε τη μαρμελάδα πορτοκάλι. Τοποθετείτε τα μπισκότα σε ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί ή λαδόκολλα και τα ψήνετε στους 180° C για περίπου 15 λεπτά (μέχρι να πάρουν χρυσόξανθο χρώμα).

Πηγή: icookgreek.com