ΓΛΥΚΟ

Γλυκό με κρέμα, μπισκότα και σοκολάτα

Δημοσίευση 10 Σεπτεμβρίου 2019, 03:00 / Ανανεώθηκε 9 Σεπτεμβρίου 2019, 14:04
Γλυκό με κρέμα, μπισκότα και σοκολάτα
Facebook Twitter Whatsapp

Δυσκολία: μέτριο

Υλικά συνταγής

400 γρ. φρέσκες φράουλες ή μπανάνες, καθαρισμένες, κομμένες σε ροδέλες
2 φλιτζάνια κρέμα ζαχαροπλαστικής, έτοιμη ή σπιτική
1 1/2 πακέτο πτι μπερ
λίγο φρέσκο γάλα και 2-3 κουταλιές κονιάκ για τα μπισκότα
300 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
1 κουταλιά της σούπας βούτυρο
 
Εκτέλεση συνταγής

Κόβετε τις φράουλες ή τις μπανάνες σε φέτες. Ετοιμάζετε την κρέμα ζαχαροπλαστικής σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας της. Αναμειγνύετε το γάλα με

το κονιάκ σε ένα μπολάκι. Στρώνετε ένα μεσαίο παραλληλόγραμμο ταψάκι με πτι μπερ, βουτώντας πριν κάθε ένα μπισκοτάκι για ελάχιστο χρόνο στο γάλα.
Περιχύνετε την πρώτη στρώση των πτι μπερ με κρέμα ζαχαροπλαστικής και την απλώνετε με κουτάλι σε όλη την επιφάνεια. Απλώνετε τη δεύτερη στρώση με τα μπισκότα και την κρέμα και συνεχίζετε την ίδια διαδικασία μέχρι να τελειώσουν τα υλικά σας και η τελευταία στρώση να είναι με την κρέμα. 

Λιώνετε τη σοκολάτα με το βούτυρο σε μπεν μαρί. Απλώνετε τα φρούτα πάνω στα μπισκότα, περιχύνετε με τη λιωμένη σοκολάτα και βάζετε το ταψάκι στο ψυγείο να κρυώσει καλά.

Πηγή: icookgeek.com