ΓΛΥΚΟ

Αυγοφέτες-ρολό με μερέντα

Δημοσίευση 18 Σεπτεμβρίου 2019, 03:00 / Ανανεώθηκε 25 Σεπτεμβρίου 2019, 14:56
Αυγοφέτες-ρολό με μερέντα
Facebook Twitter Whatsapp

Δυσκολία: πολύ εύκολο

Υλικά συνταγής

8 φέτες μαλακό ψωμί του τοστ
2 αυγά χτυπημένα σε 1 φλιτζάνι φρέσκο γάλα
2-3 κουταλιές της σούπας έτοιμο άλειμμα σοκολάτας (μερέντα, νουτέλα κ.λπ.)
βούτυρο ή άλλη λιπαρή ύλη για το τηγάνισμα
 
Εκτέλεση συνταγής

Πιέζετε με τον πλάστη κάθε φέτα ψωμί να λεπτύνει όσο πάει.

Αλείφετε κάθε φέτα ψωμί, που έχετε λεπτύνει, με το άλειμμα σοκολάτα. 

Τυλίγετε κάθε φέτα σε ρολό. Τις βουτάτε μία μία στο μείγμα αυγού-γάλακτος και τις τηγανίζετε σε καυτό βούτυρο (ή ό,τι χρησιμοποιήσετε) μέχρι να ροδίσουν.
 
Συμβουλή

1. Αν δεν έχετε πλάστη, ένα καθαρό, λείο μπουκάλι θα κάνει τη δουλειά του.

2. Kαθώς ακουμπάτε την αυγοφέτα στο τηγάνι ξεκινήστε από το σημείο της ένωσης. Ψήνεται αμέσως και κολλάει, οπότε δε σας ξεδιπλώνεται με τίποτα.

3. Αν θέλετε, για αισθητικούς και μόνο λόγους, μπορείτε να αφαιρέσετε την κόρα του ψωμιού.

4. Μπορείτε να προσθέσετε φετάκια μπανάνας ή τρίμμα ξηρών καρπών.

Πηγή: icookgreek.com