Υλικά συνταγής
3 μήλα, καθαρισμένα από τις φλούδες και τα κουκούτσια με το ειδικό εργαλείο
1 κουταλάκι του γλυκού μαγιά
½ φλιτζάνι του τσαγιού χλιαρό γάλα
1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη
1 αυγό χτυπημένο
2 κουταλιές της σούπας λιωμένο βούτυρο
1 φλιτζάνι του τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
ελαφρύ λάδι για το τηγάνισμα
κανέλα και καρύδια ή ζάχαρη άχνη για το πασπάλισμα
Εκτέλεση συνταγής
Σ’ ένα μεγάλο μπολ ρίχνετε τη μαγιά με το γάλα, τη ζάχαρη, το αυγό και το λιωμένο βούτυρο. Ανακατεύετε καλά και προσθέτετε σιγά σιγά το αλεύρι κοσκινισμένο μαζί με το αλάτι. Χτυπάτε με το σύρμα των αυγών το μείγμα μέχρι να γίνει ομοιόμορφος χυλός. Τον αφήνετε για μιάμιση ώρα σε ζεστό μέρος να φουσκώσει, μέχρις ότου αρχίσουν να εμφανίζονται φουσκίτσες στην επιφάνεια.
Κόβετε τα μήλα σε ροδέλες. Βυθίζετε στο χυλό τις ροδέλες και τις γυρίζετε από την άλλη για να καλυφτούν καλά και από τις δυο πλευρές.
Βάζετε αρκετό λάδι στο τηγάνι και όταν κάψει ρίχνετε τους λουκουμάδες έναν έναν.
Όταν φουσκώσουν και ροδίσουν από τη μια πλευρά οι λουκουμάδες, τους γυρίζετε από την άλλη. Τους στραγγίζετε σε απορροφητικό χαρτί και τους σερβίρετε καυτούς. Τους πασπαλίζετε με κανέλα, κοπανισμένα καρύδια ή άχνη.
Πηγή: icookgreek.com
ολες οι ειδησεις
- Αποκάλυψη-βόμβα για την Κέιτ Μίντλετον: Από ποια μορφή καρκίνου πάσχει η πριγκίπισσα της Ουαλίας
- Δήμος Αθηναίων: Κλείνει 12 παιδικές χαρές για λόγους ασφαλείας – Αιχμές κατά Μπακογιάννη
- «Αδιάκριτος» επιβάτης φωτογράφισε τον Αλέξη Τσίπρα σε πτήση – Το rebranding που μελετούσε στο αεροπλάνο
- Hot η Αλεξάνδρα Παναγιώταρου: Νυχτοπερπατήματα με αβυσσαλέο ντεκολτέ!
Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr