Υλικά συνταγής
4-4 ½ φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 κουταλιές μπέικιν πάουντερ
¾ του φλιτζανιού βούτυρο
1 ¼ του φλιτζανιού ζάχαρη
2 κρόκοι αυγών και ασπράδι για το άλειμμα
2 κουταλιές ξύσμα λεμονιού
¼ του φλιτζανιού γάλα
Εκτέλεση συνταγής
Κοσκινίζετε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ. Χτυπάτε το βούτυρο με τη ζάχαρη, αρκετή ώρα μέχρι να αφρατέψει και συνεχίζοντας το χτύπημα ρίχνετε έναν έναν τους κρόκους.
Ρίχνετε το ξύσμα και κατόπιν εναλλάξ το γάλα και το αλεύρι ανακατεύοντας στην αρχή και ύστερα ζυμώνοντας ελαφρά ώσπου να αποκτήσετε μία ζύμη μάλλον σφιχτή.
Αφήνετε τη ζύμη να «ξεκουραστεί» σκεπασμένη 30’ στο ψυγείο. Πλάθετε κουλουράκια στο σχήμα που θέλετε, τα τοποθετείτε σε λαμαρίνα και αλείφετε με ασπράδι αυγού χρησιμοποιώντας ένα πινέλο. Ψήνετε στους 200ο C για 10’-15’, να ροδίσουν ελαφρά.
Πηγή: icookgreek.com
ολες οι ειδησεις
- Θεσσαλονίκη: Αυτοκίνητο παρέσυρε 17χρονο ποδηλάτη – Σε σοβαρή κατάσταση στο νοσοκομείο
- Θεσσαλονίκη: Κουνιάδος χτύπησε με μαρμάρινο σταυρό τη νύφη του σε κοιμητήριο
- Νίσυρος: Κατήγγειλε 50χρονο ότι έδειξε πορνογραφικό υλικό στον γιο του και κινδυνεύει με απέλαση – Πάνω από έξι τα παιδιά που παρενοχλήθηκαν
- Σύστημα εντοπισμού υπνηλίας θα έχουν υποχρεωτικά από τον Ιούλιο τα καινούρια οχήματα
Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr