Υλικά συνταγής
- ελαιόλαδο: 1 ποτήρι
- μούστος: 1 ποτήρι
- ζάχαρη: 1 ποτήρι
- χυμός πορτοκαλιού: 1/2 ποτήρι
- σόδα: 1 κουταλάκι του γλυκού
- κονιάκ: 1 ποτηράκι του λικέρ
- μπέικιν πάουντερ: 1 φακελάκι
- κανελογαρίφαλα: 1 κουταλάκι του γλυκού
- αλεύρι για όλες τις χρήσεις: 1 κιλό (περίπου)
Εκτέλεση συνταγής
- Χτυπάτε το ελαιόλαδο με τη ζάχαρη και προσθέτετε το μούστο, τη σόδα διαλυμένη στο χυμό πορτοκαλιού, το μπέικιν πάουντερ διαλυμένο στο κονιάκ, τα κανελογαρίφαλα και το αλεύρι.
- Ζυμώνετε πολύ καλά όλα τα υλικά μέχρι να έχετε μια πολύ μαλακή ζύμη. Πλάθετε τα μουστοκούλουρα και τα ψήνετε σε μέτριο φούρνο για 20′
Συμβουλή
Η συνταγή αυτή μπορεί να γίνει χρησιμοποιώντας πετιμέζι αντί για μούστο, αλλά δεν θα βάλετε στα υλικά σας καθόλου ζάχαρη.
Πηγή: icookgreek.com.
ολες οι ειδησεις
- Συνελήφθη 69χρονος δραπέτης: Εξαπατούσε τους ιδιοκτήτες των διαμερισμάτων που ενοικίαζε
- Άμστερνταμ: Μέτρα για τον περιορισμό του υπερτουρισμού – Απαγορεύει να χτιστούν νέα ξενοδοχεία
- ΠΟΥ: Ανησυχία για τη μετάδοση της γρίπης των πτηνών σε ανθρώπους
- Σίφνος: Κορυφαίος ελληνικός γαστρονομικός προορισμός, σύμφωνα με το Conde Nast Traveler και το National Geographic
Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr