current views are: 14

18 Φεβρουαρίου 2020
Δημοσίευση01:30

Τσουρεκάκια με ζαχαρούχο γάλα

Δυσκολία: μέτριo

Δημοσίευση 01:30’

Δυσκολία: μέτριo

Υλικά συνταγής

αλεύρι για όλες τις χρήσεις 1 κιλό
μαγιά στιγμής 2 φακελάκια
1 κουτί ζαχαρούχο γάλα
100 ml φρέσκο γάλα
180 γρ. λιωμένο βούτυρο γάλακτος και επιπλέον για το άλειμμα
150 γρ. ζάχαρη
6 αυγά
1 κουταλάκι του γλυκού κοπανισμένη μαστίχα
α 1 κουταλάκι του γλυκού κοπανισμένο μαχλέπι

Εκτέλεση συνταγής

Διαλύετε τη μαγιά σε 2-3 κουταλιές χλιαρό γάλα, προσθέτετε λίγο αλεύρι για να γίνει χυλός και αφήνετε το μείγμα σε ζεστό μέρος για να φουσκώσει για 1 ώρα περίπου.

Σε μια λεκάνη χτυπάτε το βούτυρο γάλακτος με τη ζάχαρη μέχρι να ασπρίσει, προσθέτετε ένα-ένα τα 5 αυγά, τη μαστίχα, το μαχλέπι, το γάλα, το ζαχαρούχο γάλα και το αλεύρι λίγο-λίγο, ζυμώνοντας συνεχώς μέχρι η ζύμη σας να γίνει ομοιόμορφη και να ξεκολλάει από τα χέρια.

Σκεπάζετε τη ζύμη και την αφήνετε σε ζεστό μέρος μέχρι να φουσκώσει, για 2 ώρες τουλάχιστον. Μόλις η ζύμη διπλασιαστεί σε όγκο, τη χωρίζετε σε μπαλίτσες την πλάθετε σε κορδόνια και κατόπιν ανά 3 σε 3 κοτσίδες.

Τοποθετείτε τα τσουρεκάκια σε ταψί αλειμμένο με βούτυρο και τα αφήνετε πάλι σε ζεστό μέρος να φουσκώσουν. Τα αλείφετε με το τελευταίο αυγό. Τα ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 °C για 35΄-40΄ περίπου.
 
Πηγή: icookgreek.com


σχετικα αρθρα