current views are: 10

27 Φεβρουαρίου 2020
Δημοσίευση01:30

Πολίτικη μπουγάτσα από τον Στέλιο Παρλιάρο

Μια εκδοχή μπουγάτσας που δεν έχει κρέμα και όλη η νοστιμάδα βρίσκεται στο φρέσκο βούτυρο.

Δημοσίευση 01:30’

Μια εκδοχή μπουγάτσας που δεν έχει κρέμα και όλη η νοστιμάδα βρίσκεται στο φρέσκο βούτυρο.

Μερίδες: 8
Δυσκολία: εύκολο

Υλικά συνταγής

500 γρ. φύλλα κρούστας
250 γρ. βούτυρο αγελάδας, λιωμένο
ζάχαρη άχνη για πασπάλισμα
κανέλα για πασπάλισμα

Εκτέλεση συνταγής

Με ένα πινέλο βουτυρώνουμε ένα ταψί διαστάσεων περίπου 20×30 εκ. Βουτυρώνουμε καλά ένα φύλλο και το βάζουμε στο ταψί, ελαφρώς τσαλακωμένο, ώστε να χωράει όλο μέσα στο ταψί. Συνεχίζουμε βάζοντας τα υπόλοιπα φύλλα τσαλακωμένα το ένα πάνω στο άλλο.

Βάζουμε το ταψί στο ψυγείο για μισή ώρα (ή στην κατάψυξη για 10 λεπτά), ώστε να παγώσει καλά το βούτυρο, να σκληρύνουν τα φύλλα και να μπορούμε να τα κόψουμε εύκολα. Παράλληλα προθερμαίνουμε το φούρνο στους 160°C.

Βγάζουμε το ταψί και με ένα κοφτερό μαχαίρι χαράσσουμε το γλυκό σε κομμάτια στο μέγεθος που θέλουμε. Θα βγουν γύρω στα 6-8. Ψήνουμε μέχρι η επιφάνεια να πάρει χρυσαφί χρώμα, για τουλάχιστον 40 λεπτά.

Σερβίρουμε την μπουγάτσα μόλις βγει από τον φούρνο, πασπαλίζοντας με ζάχαρη άχνη και κανέλα. Αν στο μεταξύ κρυώσει, τη ζεσταίνουμε ξανά ή ζεσταίνουμε κάθε κομμάτι χωριστά, για να λιώνει το βούτυρο και να είναι μαλακά τα φύλλα.

Πηγή: icookgreek.com


σχετικα αρθρα