current views are: 20

27 Απριλίου 2018
Δημοσίευση20:05

Σπιτικό παγωτό γιαούρτι

Απολαυστικό, δροσερό παγωτό γιαούρτι. Η συνταγή δε χρειάζεται παγωτομηχανή.

Δημοσίευση 20:05’

Απολαυστικό, δροσερό παγωτό γιαούρτι. Η συνταγή δε χρειάζεται παγωτομηχανή.

Υλικά συνταγής

  • 360 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
  • 1 κουτί ζαχαρούχο γάλα
  • 250 ml νερό
  • 250 ml κρέμα γάλακτος
  • 1 ½ κουταλιά της σούπας ζελατίνη (σκόνη)
  • λίγη βανίλια

Εκτέλεση συνταγής

1. Ζεσταίνετε το νερό σε μπρίκι, ρίχνετε μέσα τη ζελατίνη και αφήνετε να σταθεί για λίγα λεπτά. Τοποθετείτε το μπρίκι σε μεγαλύτερη κατσαρόλα με νερό που βράζει (μπεν μαρί) και ανακατεύετε το μείγμα για να διαλυθεί καλά η ζελατίνη.

2. Ρίχνετε το ζαχαρούχο γάλα, το γιαούρτι, τη βανίλια και το μείγμα της ζελατίνης στο σκεύος που προορίζετε για το παγωτό σας και τα χτυπάτε με το μίξερ χειρός μέχρι να αφρατέψουν. Αφήνετε το μείγμα στην κατάψυξη για αρκετές ώρες (7-8), χτυπώντας το ξανά με το μίξερ δύο τρεις φορές στο διάστημα αυτό για να γίνει πιο αφράτο και να μην κάνει κρυσταλλιάσει.

3. Την τελευταία φορά ενσωματώνετε στο μείγμα παγωτού και την κρέμα γάλακτος χτυπημένη σε σαντιγί. Βάζετε το παγωτό και πάλι στην κατάψυξη μέχρι να σφίξει. Για το σερβίρισμα, αν θέλετε, χρησιμοποιείτε φυλλαράκια δυόσμου ή περιχύνετε με μέλι και πασπαλίζετε με καρύδια.

 


σχετικα αρθρα