ΓΛΥΚΟ

Βύσσινο γλυκό του κουταλιού

Δημοσίευση 18 Ιουνίου 2018, 17:55 / Ανανεώθηκε 18 Ιουνίου 2018, 17:55
Βύσσινο γλυκό του κουταλιού
Facebook Twitter Whatsapp

Το σιρόπι του γλυκού είναι η αγαπημένη βυσσινάδα. Φυλάξτε το!

Υλικά συνταγής

  • 1 κιλό βύσσινα
  • από 850 γρ. έως 1 κιλό ζάχαρη (ανάλογα τα γούστα σας)
  • λίγη φρέσκια αρμπαρόριζα δεμένη με σπάγγο (προαιρετικά)
  • λίγο χυμό λεμονιού

Εκτέλεση συνταγής

Πάνω από την κατσαρόλα που θα βράσετε τα βύσσινα (για να μη χάσετε το ζουμί τους) αφαιρείτε τα κουκούτσια τους, τα οποία βάζετε σε μια λεκάνη με 1 ½ φλιτζάνι νερό.

Ρίχνετε στην κατσαρόλα με το ζουμί τα βύσσινα, τη ζάχαρη, το νερό από τα κουκούτσια και τα αφήνετε εκεί όλη νύχτα. Την επόμενη μέρα βράζετε τα βύσσινα προσθέτοντας την αρμπαρόριζα, αν βάλετε. Ξαφρίζετε με ένα κουτάλι τον αφρό που δημιουργείται μέχρι να πάψει να βγαίνει καινούριος και αφήνετε στη φωτιά το γλυκό μέχρι να δέσει το σιρόπι του. Για να αποκτήσει το γλυκό ωραίο ρουμπινί χρώμα δεν το αφήνετε να παραβράσει και επιπλέον προσθέτετε και λίγο χυμό λεμονιού προς το τέλος του βρασμού.

Κατεβάζετε την κατσαρόλα από τη φωτιά και αφήνετε το γλυκό να κρυώσει. Κουνάτε μερικές φορές το γλυκό μαζί με την κατσαρόλα έτσι ώστε τα βύσσινα να φουσκώσουν και να δείχνουν μεγαλύτερα και στη συνέχεια το τοποθετείτε σε αποστειρωμένα βάζα.

Συμβουλή. Το σιρόπι του γλυκού είναι η γνωστή, λατρεμένη μας, βυσσινάδα. Φυλάξτε λίγο σε ξεχωριστό μπουκάλι και αραιώστε το με κρύο νερό για μερικά ωραία σπιτικά αναψυκτικά.