current views are: 121

16 Ιανουαρίου 2020
Δημοσίευση09:42

Πανεύκολο υγρό κέικ με κακάο

Γευστικό όπως και αν επιλέξετε να το φτιάξετε!

Δημοσίευση 09:42’

Γευστικό όπως και αν επιλέξετε να το φτιάξετε!

Υλικά συνταγής

1 1/2 – 2 φλιτζάνια ζάχαρη
2 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 φλιτζάνι κακάο σκόνη (άγλυκο)
1 1/2 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
1 κουταλιά της σούπας κοφτή μαγειρική σόδα
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1/2 φλιτζάνι βούτυρο λιωμένο (ή φυτικό λάδι)
1 δόση βανίλιας σε σκόνη ή 2 κουταλάκια του γλυκού εκχύλισμα
1 φλιτζάνι γάλα
1 φλιτζάνι βραστό νερό
2 αυγά

Εκτέλεση συνταγής

Σε ένα άνετο μπολ ή στον κάδο του μίξερ, ανακατεύετε όλα τα στερεά υλικά μαζί: τη ζάχαρη, το αλεύρι, το κακάο, το μπέικιν πάουντερ, τη σόδα και το αλάτι. Προσθέτετε τα αυγά, το γάλα, το βούτυρο ή το λάδι και τη βανίλια. Αναμειγνύετε τα υλικά με το μίξερ ή το μίξερ χειρός. Προσθέτετε και το ζεστό νερό και ανακατεύετε λίγο ακόμη.

Μεταφέρετε το μείγμα σε στρογγυλή φόρμα για κέικ καλά βουτυρωμένη ή το μοιράζετε σε δύο φόρμες (αν θέλετε να το κάνετε διώροφο γεμιστό με κρέμα). Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 30′-35′, βγάζετε το γλυκό και το αφήνετε να κρυώσει εντελώς πριν το σερβίρετε.

Αν θέλετε να το γεμίσετε με κρέμα κακάο: Χτυπάτε 1 φλιτζάνι (240 ml) κρύα κρέμα γάλακτος πλήρης, 1/2 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας, 1/4 φλιτζανιού (50 γραμμάρια) άχνη ζάχαρη και 2 κουταλιές της σούπας κακάο μέχρι να το μείγμα να σφίξει. Απλώνετε στο κέικ και στην έπιφάνειά του.

Συμβουλή

1. Μόλις ρίξετε το βραστό νερό, θα αποκτήσετε ένα πολύ πιο ρευστό μείγμα από τις συνηθισμένες ζύμες για κέικ. Μην ανησυχήσετε. Έτσι πρέπει να είναι.

2. Το κέικ είναι φανταστικό και χωρίς κρέμα ή επικάλυψη.

Πηγή: icookgreek.com


σχετικα αρθρα