current views are: 3

22 Φεβρουαρίου 2019
Δημοσίευση17:49

Φανταστικά μπράουνι με σοκολάτα και καρύδια

Το δημοφιλές γλύκισμα της αμερικανικής ζαχαροπλαστικής εμφανίστηκε στα τέλη του 19ου αιώνα και εξαπλώθηκε στις ΗΠΑ και τον Καναδά στο πρώτο μισό του 20ού.

Δημοσίευση 17:49’
αρθρο-newpost

Το δημοφιλές γλύκισμα της αμερικανικής ζαχαροπλαστικής εμφανίστηκε στα τέλη του 19ου αιώνα και εξαπλώθηκε στις ΗΠΑ και τον Καναδά στο πρώτο μισό του 20ού.

Παρατίθεται μια δοκιμασμένη, πολύ καλή, συνταγή τους.

Υλικά συνταγής

αλεύρι: 100 γρ. , για όλες τις χρήσεις
μπέικιν πάουντερ: 1 κουταλάκι του γλυκού
σοκολάτα κουβερτούρα: 350 γρ., σπασμένη σε κομμάτια
βούτυρο: 225 γρ.
αυγά: 4
ζάχαρη: 225 γρ.
αλάτι: λίγο
καρυδόψιχα ή καρύδια πεκάν: 150 γρ., χοντροκομμένα
βανίλια σε σκόνη: 1
 
Εκτέλεση συνταγής

Κοσκινίζετε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, το αλάτι και τη βανίλια. Σε μπεν μαρί λιώνετε τα 225 γρ σοκολάτα με το βούτυρο. Αφήνετε λίγο να κρυώσει το μείγμα. Στο μίξερ χτυπάτε τα αυγά με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν 3΄-4΄.

Προσθέτετε τη χλιαρή, λιωμένη σοκολάτα και συνεχίζετε το χτύπημα στο μίξερ για 1΄. Ρίχνετε στο μείγμα σοκολάτας-αυγών, το μείγμα αλευριού, τα καρύδια και την υπόλοιπη σοκολάτα σε κομματάκια.

Βουτυρώνετε και στρώνετε λαδόκολλα σε ορθογώνια φόρμα. Αδειάζετε το μείγμα στη φόρμα και ψήνετε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 170° C στις αντιστάσεις στη χαμηλότερη σχάρα, για 30΄. Αφήνετε το γλυκό να κρυώσει  τουλάχιστον 1 ώρα και το κόβετε σε τετράγωνα κομμάτια.

Δείτε επίσης: Συνταγή για κέικ Βοστώνης


σχετικα αρθρα