current views are: 3

12 Ιουλίου 2014
Δημοσίευση05:55

Λαζάνια στο τηγάνι με μεσογειακά αρώματα

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς και ζεσταίνουμε στη φωτιά ένα τηγάνι που είναι κατάλληλο για φούρνους. Ρίχνουμε μέσα στο τηγάνι το λάδι από τις λιαστές ντομάτες, τα σπαράγγια, και τα φασολάκια, σκεπάζουμε το τηγάνι και αφήνουμε τα λαχανικά μας να μαγειρευτούν για περίπου 8 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν λίγο αλλά να παραμένουν τραγανά.

Δημοσίευση 05:55’
αρθρο-newpost

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς και ζεσταίνουμε στη φωτιά ένα τηγάνι που είναι κατάλληλο για φούρνους. Ρίχνουμε μέσα στο τηγάνι το λάδι από τις λιαστές ντομάτες, τα σπαράγγια, και τα φασολάκια, σκεπάζουμε το τηγάνι και αφήνουμε τα λαχανικά μας να μαγειρευτούν για περίπου 8 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν λίγο αλλά να παραμένουν τραγανά.

Υλικά

  • 12 σπαράγγια κομμένα σε μικρά κομμάτια
  • 220 γρ. φασολάκια πλατιά
  • 3 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
  • 6 λιαστές ντομάτες μαζί με το λάδι τους
  • 20 ελιές καλαμών χωρίς τα κουκούτσια
  • 2 σκελίδες σκόρδου ψιλοκομμένες
  • 50 γρ. βούτυρο περίπου 4 κ.σ.
  • 100 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις περίπου 4 κ.σ.
  • 300 ml. γάλα
  • 100 γρ. τυρί φοντίνα τριμμένο
  • 100 γρ. τυρί προβολόνε τριμμένο
  • 100 γρ. μοτσαρέλα τριμμένο
  • 1/2 κ.γ. μπούκοβο
  • Αλάτι
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 10 λαζάνια σπασμένα στα 4
  • 1/4 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 1/4 ματσάκι βασιλικό ψιλοκομμένο
  • 200 γρ. παρμεζάνα τριμμένη

 Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς και ζεσταίνουμε στη φωτιά ένα τηγάνι που είναι κατάλληλο για φούρνους. Ρίχνουμε μέσα στο τηγάνι το λάδι από τις λιαστές ντομάτες, τα σπαράγγια, και τα φασολάκια, σκεπάζουμε το τηγάνι και αφήνουμε τα λαχανικά μας να μαγειρευτούν για περίπου 8 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν λίγο αλλά να παραμένουν τραγανά.

Στη συνέχεια προσθέτουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια, τις λιαστές ντομάτες καθώς και τις ελιές καλαμών. Αφήνουμε το υλικά μας να μαγειρευτούν για ακόμα 5 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν τα κρεμμυδάκια. Αποσύρουμε τα λαχανικά από τη φωτιά και τα βγάζουμε με μια τρυπητή κουτάλα σε ένα μπολ ή πιατέλα και τα κρατάμε στην άκρη.

Στο ίδιο τηγάνι και σε μέτρια φωτιά βάζουμε το βούτυρο να λιώσει και προσθέτουμε το σκόρδο και ανακατεύουμε μέχρι να καραμελώσει. Περίπου για 3 λεπτά, τότε προσθέτουμε το αλεύρι και χωρίς να σταματήσουμε να ανακατεύουμε το αφήνουμε να μαγειρευτεί και αυτό για 1 λεπτό. Προσθέτουμε σιγά σιγά το γάλα, χωρίς να σταματήσουμε το ανακάτεμα και σιγοβράζουμε για περίπου 2 λεπτά. Αποσύρουμε το τηγάνι από τη φωτιά και ρίχνουμε μέσα στο μίγμα το τυρί φοντίνα, το προβολόνε, τη μοτσαρέλα, ανακατεύουμε και προσθέτουμε το μπούκοβο και λίγο αλάτι και πιπέρι αν χρειάζεται.

Ήρθε η ώρα να προσθέσουμε τα ζυμαρικά μας καθώς και τα λαχανικά που έχουμε κρατήσει στην άκρη. Επίσης ρίχνουμε μέσα το μαϊντανό και το βασιλικό και προσεχτικά ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί. Στρώνουμε με μια κουτάλα το φαγητό μας να έχει ίσο πάχος μέσα στο τηγάνι και πασπαλίζουμε από πάνω την παρμεζάνα. Τοποθετούμε το τηγάνι στο φούρνο στη σχάρα.

Εάν θέλουμε τοποθετούμε από κάτω ένα μεγάλο ταψί ώστε να μην λερωθεί ο φούρνος μας. Ψήνουμε τα λαζάνια μας για 25-30 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει το φαγητό μας από πάνω. Το βγάζουμε από το φούρνο το αφήνουμε να κρυώσει για 5 λεπτά και είναι έτοιμο να το σερβίρουμε και να το απολαύσουμε.


σχετικα αρθρα