Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

Χοιρινό με μουστάρδα

Δημοσίευση 8 Δεκεμβρίου 2010, 09:48 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Χοιρινό με μουστάρδα
Facebook Twitter Whatsapp

Χοιρινό με μουστάρδα

Υλικά

- 2 κιλά χοιρινό μπούτι (καθαρισμένο)
- 4 κ.σ. μουστάρδα
- 2 κούπες τσαγιού λευκό κρασί
- 1 κούπα τσαγιού κρέμα γάλακτος
- 4 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 κονσέρβα μανιτάρια
- 3 καρότα βρασμένα
- αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση

- Έχουμε καθαρίσει και πλείνει το κρέας από την προηγούμενη μέρα
και το αφήνουμε στο ψυγείο, αλειμμένο με μουστάρδα.
- Την επόμενη αφαιρούμε τη μουστάρδα με χαρτί κουζίνας και
δένουμε το κρέας με σπάγκο έτσι ώστε να μην χάσει το σχήμα του.
- Σε μία κατσαρόλα σωτάρουμε το κρέας με το λάδι και προσθέτουμε
αλάτι και πιπέρι.
- Έπειτα βάζουμε το κρέας σε ένα ταψί, προσθέτουμε το ελαιόλαδο
και 1 κούπα τσαγιού κρασί και το ψήνουμε στο φούρνο για 1 1/2 ώρα.
- Αφού το βγάλουμε, ανακατεύουμε τη μουστάρδα με την κρέμα γάλακτος
και αλείφουμε το κρέας και το υπόλοιπο μείγμα το ρίχνουμε στο ταψί.
- Ξαναβάζουμε το κρέας στο φούρνο σε χαμηλή θερμοκρασία για περίπου
μία ώρα ακόμα.
- Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε λίγο λάδι και σωτάρουμε τα μανιτάρια, ολόκληρα,
και τα βρασμένα καρότα κομμένα σε λωρίδες και λίγο πρίν ψηθεί το κρέας
τα ρίχνουμε κι’ αυτά στο ταψί.
- Βγάζουμε το φαγητό από το φούρνο, αφαιρούμε το σπάγγο, κόβουμε το κρέας
σε λεπτές φέτες και σερβίρουμε.