Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

Κοτόπουλο με χυλοπίτες

Δημοσίευση 10 Δεκεμβρίου 2010, 08:25 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Κοτόπουλο με χυλοπίτες
Facebook Twitter Whatsapp

Κοτόπουλο με χυλοπίτες

Yλικά συνταγής
1 κοτόπουλο ή 5 μπουτάκια
500 γρ. χυλοπίτες
1 σκελίδα σκόρδο τριμμένο
5-6 φρέσκιες ντομάτες τριμμένες
2 κρεμμύδια τριμμένα
1 ποτήρι ελαιόλαδο
μισό ματσάκι μαϊντανό
1 κουταλάκι κοφτό κανέλα
1 ποτήρι κρασί λευκό

Ετοιμάζουμε το κοτόπουλο.

Πλένουμε και καθαρίζουμε το κοτόπουλο και το κόβουμε (αν χρειάζεται) σε μερίδες.

Σε ένα ταψί βάζουμε τα κομμάτια του κοτόπουλου. Τρίβουμε τα κρεμμύδια, τις ντομάτες και το σκόρδο στον τρίφτη (ή τα βάζουμε στο μίξερ), ψιλοκόβουμε τον μαϊντανό, και τα βάζουμε όλα στο ταψί. Ρίχνουμε επίσης το λάδι, την κανέλα, αλάτι και πιπέρι και το κρασί.

Τώρα, βάζουμε και νερό μέχρι να σκεπαστεί το κοτόπουλο και ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 1 ώρα.

Όταν γίνει το κοτόπουλο, ρίχνουμε στο ταψί και τις χυλοπίτες. Αν έχει πιει το νερό του, βράζουμε λίγο νερό και το προσθέτουμε στο ταψί. Τέλος, αφήνουμε το ταψί με τις χυλοπίτες και το κοτόπουλο στο φούρνο για περίπου 10 λεπτά στους 180 βαθμούς και μετά σβήνουμε τον φούρνο, ώστε οι χυλοπίτες να πιουν και το ζουμάκι τους.