Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

Πανακότα με μαρμελάδα

Δημοσίευση 29 Δεκεμβρίου 2012, 01:09 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Πανακότα με μαρμελάδα
Facebook Twitter Whatsapp
Πανακότα με μαρμελάδα

Συστατικά και τρόπος παρασκευής συνταγής


1 λίτρο γάλα πλήρες
400ml κρέμα γάλακτος
2 ξυλάκια βανίλιας
2 κ.τ.σ. ζάχαρη
3 φακελάκια ζελατίνη σε σκόνη
Νερό
12 κ.τ.σ. μαρμελάδα

Βράζουμε το γάλα με την κρέμα και προσθέτουμε τη ζάχαρη, τους κόκκους από το εσωτερικό της βανίλιας και το ένα ξυλάκι και ανακατεύουμε. Ύστερα, αποσύρουμε από τη φωτιά.

Σε ένα κατσαρολάκι, βράζουμε νερό ώστε να διαλύσουμε τη ζελατίνα. Ύστερα την ρίχνουμε στο γάλα και ανακατεύουμε απαλά για λίγο.

Αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει και το βάζουμε σε φορμάκια τα οποία μετά τα τοποθετούμε στο ψυγείο!

Την επόμενη μέρα ξεφορμάρουμε σε ένα πιάτο και περιχύνουμε με τη μαρμελάδα.

Πηγή: lovecooking.gr